Ангела Меркел и лидерът на ГСДП Мартин Шулц Високопоставени лидери

...
Ангела Меркел и лидерът на ГСДП Мартин Шулц Високопоставени лидери
Коментари Харесай

Водещи лидери на ГСДП призоваха конгреса на партията да подкрепи коалиция с Меркел


Ангела Меркел и водачът на ГСДП Мартин Шулц

Високопоставени водачи на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) приканиха делегатите на партийния конгрес да поддържат съдружните договаряния с консерваторите на канцлерката Ангела Меркел, предупреждавайки, че отводът от присъединяване в новото държавно управление ще навреди още повече на така и така към този момент ниската известност на партията, съобщи Ройтерс.

В неделя ГСДП ще взема решение на конгрес дали да стартират договаряния за съответните условия на съдружно съглашение с консерваторите от Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС). Миналата седмица те одобриха проектоспоразумение за коалиция, само че някои членове на ГСДП го отхвърлиха, заявявайки, че то не отразява в задоволителна степен целите на тяхната партия и че ще е по-добре да останат в съпротива.

Ръководството на ГСДП единомислещо одобри да предложи да му бъде даден мандат да води съдружни договаряния.

Генералният секретар на ГСДП Ларс Клингбайл съобщи пред онлайн изданието на в. " Цайт ", че схваща скептицизма в партията към повтаряне на необятната коалиция, която управляваше Германия през последните четири години, само че предизвести, че алтернативата са предварителни избори. Делегатите би трябвало да имат това поради, когато гласоподават, акцентира той.

ГСДП планираше да събере сили, до момента в който е в съпротива, след слабото си показване на изборите през септември, само че беше уверена да стартира договаряния, откакто през ноември опитът на Меркел да образува държавно управление с две по-малки партии се провали. Последното изследване на ИНСА сподели, че известността на ГСДП е спаднала до 18,5 на 100, още по-ниско от рекордно слабия й резултат на изборите през септември, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР