Ангела Меркел е висококвалифицирана и е достойна да заеме висш

...
Ангела Меркел е висококвалифицирана и е достойна да заеме висш
Коментари Харесай

Юнкер пожела на Меркел висш пост в ЕС

Ангела Меркел е „ висококвалифицирана ” и е почтена да заеме върховен пост в Европейски Съюз, откакто се отдръпна от канцлерския пост в Германия, съобщи ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер в изявление за медийната група „ Функе ”, представено от електронното издание „ Политико ”. Той показа, че „ не може да си показа ”, че откакто към този момент не е канцлер, Меркел „ ще изчезне безследно ”. „ Тя е освен уважавана персона, само че е и прелестно произведение на изкуството ”, откровеничи Жан-Клод Юнкер, чийто мандат отпред на актуалната Европейска комисия изтича през есента, след което няма да се кандидатира за втори.

Германската канцлерка Ангела Меркел кара четвърти и финален мандат, който изтича през 2021 година Меркел към този момент се отдръпна от лидерския пост в ХДС.

Юнкер подлага на критика френския президент Еманюел Макрон, че не поддържа системата за така наречен водещ претендент за идващ ръководител на Европейска комисия. „ Либералите, към които се числи Макрон, не съумяха да повдигнат собствен водещ претендент и предложиха девет души... Мога да кажа едно нещо сигурно: Европейска комисия няма да има девет ръководители либерали ”, заяви Жан-Клод Юнкер пред немската медийна група „ Функе ”.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР