Ангела Меркел е бита карта беше мнение, изказано от медии

...
Ангела Меркел е бита карта беше мнение, изказано от медии
Коментари Харесай

Залезът на Ангела Меркел

" Ангела Меркел е бита карта " беше мнение, изказано от медии и политолози още когато тя оглави за четвърти път немското държавно управление през март, след траяли близо шест месеца сложни политически договаряния, приключили със съглашение за нова огромна коалиция сред консерваторите и социалдемократите.

След като единствено в границите на две седмици нейният Християндемократически съюз (ХДС) се показа едва на районните избори в провинция Хесен, а сестринската баварска партия Християнсоциален съюз (ХСС) загуби болшинството си в локалния парламент, 64-годишната Меркел разгласи в края на октомври, че ще се отдръпна от председателския пост в ХДС и че това ще бъде нейният финален канцлерски мандат.

" Мисля, че е сензационно, не чаках това . Не мисля, че въобще някой го е очаквал. Обикновено тя държи на своето и споделя, че в никакъв случай не желае да заема поста канцлер, в случай че не е водач на партията си, а направи тъкмо противоположното ", съобщи в изявление за Би Би Си английският политолог Матю Квортръп, създател на биографичната книга " Меркел. Непреклонната ".

" Решението на Меркел да се отдръпна от председателския пост в ХДС, няма по какъв начин да не е повлияно от загубата на доверие в миналите районни избори и разбирането, че за това има въздействие недоверието към федералното държавно управление ", съобщи пред Българска телеграфна агенция политологът и учител в Нов български университет Христо Панчугов. Според него е разумно християндемократите и самата Меркел да търсят ново начало и смяна, която да върне доверието в ХДС за идващите парламентарни избори през 2021 година

 След 18 година отпред на ХДС Меркел се сбогува: За мен беше огромна наслада и чест! Виж още След 18 година отпред на ХДС Меркел се сбогува : За мен беше огромна наслада и чест!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР