Ангела Меркел Делегатите на конференция на Християндемократическия съюз (ХДС), чийто

...
Ангела Меркел Делегатите на конференция на Християндемократическия съюз (ХДС), чийто
Коментари Харесай

Партията на Меркел подкрепи коалиционното споразумение


Ангела Меркел

Делегатите на конференция на Християндемократическия съюз (ХДС), чийто ръководител е канцлерката Ангела Меркел, поддържаха съставянето на съдружно държавно управление с Германската социалдемократическа партия (ГСДП), съобщи Франс прес.

" Коалиционното съглашение е утвърдено от присъстващите 975 делегати с 27 гласа срещу ", разгласи след гласуването на конференцията в Берлин членът на партийното управление Армин Лашет, представен от Франс прес.

Гласуването на делегатите на ХДС е предпоследна стъпка по пътя към бъдещия кабинет. Сега последната дума е на ГСДП, чиито членове гласоподават от 20 февруари до 2 март по съдружното съглашение с консерваторите. В този избор вземат участие над 460 000 души.

Партията ще разгласи решението им на 4 март.

На конгреса си в Берлин ХДС избра съюзничката на Меркел Анегрет Крамп-Каренбауер за собствен общоприет секретар, съобщи Ройтерс.

" Вече не е задоволително да се сочи някого с пръст и да се споделя, че той или тя би трябвало да поема отговорност. Затова в този момент аз поемам отговорността и се слагам в услуга на партията ", съобщи Крамп-Каренбауер.

Анегрет Крамп-Каренбауер до момента бе министър председател на дребната западна провинция Саар. Тя съобщи, че желае да укрепи ХДС като центристка партия. Така тя застава на позицията на Меркел против техни съперници, които желаят партията да заеме по-десни позиции, с цел да си върне гласоподавателите, които се преориентираха към крайната десница, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР