Ангела Меркел © Pool Настъпват примамливи времена за Фронтекс и

...
Ангела Меркел © Pool Настъпват примамливи времена за Фронтекс и
Коментари Харесай

Мнения Daily - Трудните решения за миграцията тепърва идват

Ангела Меркел

© Pool Настъпват примамливи времена за Фронтекс и за компаниите, които построяват огради. Още по тематиката
Мнения Daily - Фалира ли бюджетът на страната

И още: Тръмп не се тормози от залятия с кръв Донбас; Партиите водят борба против здравия разсъдък
3 юли 2018
Мнения Daily - Мигрантите изместиха политическия мейнстрийм надясно

И още: Цивилизациите умират от личните си апокалиптични визии; И селските кмет знаят, че в политиката водещо е доверието
2 юли 2018 Бежанска рецесия

Трудните решения за миграцията занапред идват

От коментар на Инес Пол за " Дойче Веле "

Европа към този момент ще се ръководи с по-твърда ръка. Както гласи теорията, бежанците би трябвало бързо да бъдат подслонени в приемни центрове или лагери. Случаите би трябвало да бъдат обсъждани бързо и нежеланите пришълци бързо би трябвало да бъдат репатрирани.

Големи проекти, които Ангела Меркел създаде дружно с европейските си сътрудници и с които тя се отхвърля от досегашната си политика на отворените граници. Планове, които в последна сметка принудиха нейния вътрешен министър да отстъпи и сложиха завършек на печалната вътрешногерманска гротеска от последните дни. Планове, които към този момент защищават немското държавно управление от раздробяване.

По този метод настоящата рецесия завърши. Истински отговор на провокациите обаче не беше открит. Защото в кои северноафрикански страни би трябвало да бъдат построени приемните лагери? И кой ще се грижи за бежанците, чийто по-нататъшен път е препречен? Последните фрагменти от Алжир демонстрират какво може да се случи. Хиляди хора бяха изтласкани безусловно в пустинята. Сред тях имаше деца и бременни дами, които трудно умираха от апетит и жадност при температури от съвсем 50 градуса на сянка. Още в този момент Ливан приема повече бежанци, в сравнение с цяла Европа. И това също спада към истината за европейската политика на капсулиране.

А и вътре в Европа има повече въпроси, в сравнение с отговори. Тук също не е ясно, в коя страна би трябвало да бъдат построени приемните лагери. Кои държавни управления в последна сметка са подготвени да облекчат Италия и Гърция, страните с най-дълги външни граници и надлежно с максимален брой бежанци? Бързо постигнатото единогласие сред двете партии-посестрими беше реализирано, единствено тъй като всичко остава неразбираемо. Единствената мярка, която може да бъде осъществена бързо, е подсилването на граничната защита. Сега настъпват примамливи времена за Фронтекс и за компаниите, които построяват огради.

От три години Ангела Меркел се бори за хуманна бежанска политика. Ето че в този момент настроенията в личната й страна, новият политически партиен ландшафт, връзките в Европа и не на последно място нейният държавен сътрудник ХСС, принудиха канцлерката да поеме корав курс в миграционната политика. Сега Меркел ще би трябвало да се оправя с още доста задания. И то освен за издигането на огради, а за създаването на миграционни закони и за новите партньорства в Африка. Оградите и граничните постове може би пазят европейските държавни управления за момента. Но те не могат да бъдат продължително решение на казуса.

----------- Да стоим на ръка разстояние, до момента в който на власт там дойдат естествени хора.
Вечна дружба

Русия в този тип не може да даде нищо на България

От коментар на някогашния дипломат в Русия и енергиен съветник Илиян Василев в неговия фейсбук-профил

Фотограф: Pool
Ако има една едничка страна, по отношение на която демографската обстановка в България да не наподобява по-зле, това е Русия. Действително нещата у нас са зле, само че главната част от срутва на популацията се дължи на емиграцията, т.е. хората ги има, просто не са у нас, до момента в който в Русия сривът се дължи на вътрешни проблеми, т.е хората ги няма. И в този момент с тази откровена " тъпа " опорна точка, че, видите ли, излезем ли от Европейски Съюз и НАТО, ще се оправим, могат да си я спрягат из офисите на пропагандния отдел в РИА " Новости " и да минава пред началниците за " разбори ".

Първо: Русия да ни върне парите, които лишава от България посредством по-високи цени на вносните енергийн първични материали, посредством неплатени налози, посредством извлечена облага, посредством корупция. Те възлизат сред 3-5 милиарда $ всяка година. Пък по-късно да прави забележка.

Второ: доказателство за по-високия витален стандарт са миграционните потоци от Русия към България, а не назад. Трето: българите считат за свещенно правото си да се движат свободни в Европейски Съюз, да работят и да се учат. Това, че съветските жители го нямат, е функционалност само на съветската въшна политика при Путин. Каквото и да приказват РИА " Новости ", те могат да трансформират обстановката.

И последно, тези материали (на РИА " Новости " ) са част от спешното реагиране на Кремъл, откакто народът е гневен на вдигнатите възрасти за пенсиониране - от 60 на 65 година за мъжете (при 67,5 години междинна дълготрайност на живота) и от 55 на 63 години за дамите. Да не приказваме, че има региони със междинна дълготрайност на живота към 60 години. Това значи, че пенсионните фондове при Путин са били изгребани докрай и в този момент незабавно, до момента в който олигарсите не би трябвало да се пипат, би трябвало да се понижават разноски за сметка на по-късното пенсиониране.

Да се знае - Русия в този тип не може да даде нищо на България, с изключение на да вземе. Безполезна и нездравословна. Най-добрата политика е да сме на една ръка разстояние. За всеки случай. Докато дойдат естествени хора на власт.

----------- Публиката е навикнала на прокурорски сензации.

Криминале

Поредната " фабрика за убийства " намирисва на димка

От коментар на Петя Владимирова за " Дневник "

Фотограф: Цветелина Белутова
Арестувани са 10 души, членове на проведена незаконна наркогрупа, която е готвела побои и даже убийства на магистрати и служители на реда. Причината била, че служителите на реда и прокурорите не вземали пари и не прекратявали следствията. Това заяви ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев на специфична конференция по тематиката.

Имало лист на нарочените, само че имената, несъмнено, са загадка, както прочее и имената на арестуваните. За които правосъдни кореспонденти допуснаха, че са герои на формирани преди години каузи и инспекции, които в този момент са обновени.

Без изтъкване най-малко на минимална конкретика брифингът на шефа на Специализираната прокуратура и основния секретар на Министерство на вътрешните работи е по-близо до пиарска акция, рекламираща към момента неосъществени пред съда триумфи, целяща да впечатли насядалите пред тв приемника фенове. Макар че и това не е несъмнено. Публиката е навикнала на прокурорски сензации - нали едни бандити преди време щяха да убиват самия Пеевски...

Дали акцентът от брифинга е действителна вест или поукрасена догадка ще се види, когато прокуратурата внесе в съда обвиняване (ако внесе) за подготовка на набези против магистрати и служители на реда. Дълбоко подозрително. Дълбоко подозрително е, а бих споделила изключено - в случай че осъждам по безпощадната процедура до момента, такова обвиняване към арестуваната незаконна група да влезе в съда.

Да се чуди човек за какво си вършат труда с пиарските продукции от рода " желаят да убият X ". Та нали продуцентът от дълго време е потвърдил, че може да утрои защитата и да обезпечи стремителната кариера на който би трябвало - несъмнено, в тази ситуация на Гешев, и без да бъдат забавлявани феновете с представления като следващия брифинг.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР