Ангел Джамбазки Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки отправи в неделя

...
Ангел Джамбазки Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки отправи в неделя
Коментари Харесай

Коалиционна критика: В МВР се натрупват системни грешки, проблемът е в политическото ръководство


Ангел Джамбазки

Заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки насочи в неделя остра рецензия към излъчения от ГЕРБ министър на вътрешните работи. Без да загатва категорично името му, евродепутатът от влизащата в ръководещото болшинство и в държавното управление партия съобщи, че в Министерство на вътрешните работи има систематични неточности, виновността за които не е на професионалното, а на политическото му управление.

Повод за рецензиите стана убийството преди дни в Ботевград на избягалия от пандиза и несполучливо търсен в продължение на месеци Владимир Пелов.

" Не одобрявам гибелта на Владимир Пелов като малшанс. Струва ми се, че стартира дастава една система от редовно и поредно демотивиране на персоналния състав на министерството да си прави работата поредно, умело, с нужните заградителни мероприятия.Да ни изясняват по какъв начин не могат да осъдят търсен нарушител, избягал като на селска женитба от парадния вход на пандиза, тъй като бил с брада и с качулка, е неуместно. Дори човек, който в никакъв случай не се е занимавал с такава работа, би предположил, че нарушителят може би ще се опита да си промени външния тип. В най-нискобюджетните филми, който избяга от пандиза или си подстригва косата или я боядиса нещо, а тук нашите са сюрпризирани, че бил поставил качулка “, разяснява Джам базки в неделя пред БНР.

Той регистрира и обстоятелството, че в РПУ Ботевград има сериозен дефицит на оперативни фрагменти, което също по думите му е отговорност на политическото управление на министерството.

" Защо има недокомплект? Първо, специалността не е привлекателна. Второ, мотивацията на персоналния състав е на нула. Трето, професионалното управление, политическото управление на Министерство на вътрешните работи не се оправя с подготовката и с мотивацията на персоналния състав. Съвсем предстоящо виждаме по какъв начин чиновниците общо взето не се оправят с поставените им задания ", сподели Джамбазки.

По думите му, в работата на Министерство на вътрешните работи „ стартират да се натрупват доста неточности, които стартират да стават система “. Той напомни, че на няколко пъти се е наложило Специалните сили на Министерството на защитата да влизат в интервенции за залавяне на нарушители.

Проблемът в Министерство на вътрешните работи не е в професионалното, а в политическото управление на ведомството, сподели евродепутатът и добави, че „ закриването на очите е нездравословно “.

В отговор на въпрос, той сподели, че не е взел участие в диалози за ремонт на държавното управление или промяна на вътрешния министър след 30 юни, когато свършва българското европредседателство, и не знае дали такива диалози се организират.

Румен Петков: Убиецът на Пелов е сътрудник на Министерство на вътрешните работи

Марио Панчев – мъжът, който ликвидира избягалия пандизчия Владимир Пелов, само че след това самичък умря от раните си, е бил сътрудник на Министерство на вътрешните работи. Това разгласи пред бТВ в неделя водачът на АБВ и някогашен вътрешен министър Румен Петков. Според него сега ведомството е в пагубно състояние и ръководителят му Валентин Радев би трябвало да бъде заменен.

„ Анализът (на случилото се с Пелов-б.р.) би трябвало да го прави различен министър. Да кажеш „ Малшанс, ние тъкмо да го хванем и нашият сътрудник го гръмна – тъй като умрелият в „ Пирогов” е сътрудник на Министерство на вътрешните работи (…) Той е в основата на свидетелските показания против убития нарушител Пелов, той е индивидът, уведомил Министерство на вътрешните работи за редица неща”, възмути се Петков.

Според него мрежата на информаторите и помагачите на Министерство на вътрешните работи е унищожена и по тази причина ботевградските служители на реда не са научили, че в един съответен апартамент на обвързван с избягалия пандизчия се купува 3 пъти повече храна и сметките скачат фрапантно без забележим мотив.

„ Деморализирана е системата и обществото не желае да работи със системата в този ѝ тип. Изводът от тази разпра е, че няма страна, нарушителите вземат решение своите проблеми посред си”, акцентира Румен Петков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР