Ангажираността на бразилската първа дама Росанжела да Силва се проявява

...
Ангажираността на бразилската първа дама Росанжела да Силва се проявява
Коментари Харесай

Бразилската първа дама: Посланик на модата на страната си

Ангажираността на бразилската първа дама Росанжела да Силва се демонстрира и в тоалетите й, както и желанието да направи известни родните дизайнери, съобщи Агенция Франс Прес.

Росанжела да Силва е феминистка, пази околната среда, коренното население. Тя е привърженичка на ангажираната мода - с насочващи елементи, като ярките цветове, рециклирани тъкани, или алената звезда, знак на Партията на трудещите се на президента Луис Инасио Лула да Силва, забележима на подметките на обувките й. 

Преди завръщането на власт на брачна половинка й Росанжела да Силва, носеше най-вече дънки с маратонки, в това число и през предизборната акция. Това обаче се промени с встъпването на брачна половинка й в служба на 1 януари.
 Росанжела да Силва Getty Images
Първият й избор, който направи усещане, беше, че не избра рокля, а грациозен копринен костюм с панталон с бродирани претекстове , каквито носят дамите от североизтока, където е роден Лула да Силва и където го поддържат. Цветът - шампанско, се реализира с естествена багра, направена от кашу и ревен, които порастват в обилие в Бразилия.
 Росанжела да Силва Getty Images
" Панталоните са знак на женската равноправност. Преди двадесет години в Бразилия дамите не можеха да ги носят, с цел да отидат в Народното събрание или във Върховния съд ", сподели пред Агенция Франс Прес Ело Роша, дизайнерката, която основава тоалета дружно с Камила Педроса.

Изборът на тоалети на Росанжела да Силва подхожда на желанието й " да даде нов смисъл на функционалностите на първата дама ", както тя дава обещание през предизборната акция.
 Росанжела да Силва Getty Images
" Тя трансформира националната мода на малцинствата в един от детайлите за създаване на облика на прогресивна и самостоятелна жена, феминистка, обвързвана със обществените проблеми ", сподели Бенджамин Розентал, експерт по маркетинг. 

В изявление за сп. " Вог " Росанжела да Силва изясни, че вижда себе си като дипломат на модата на своята страна . " Разговарях с дизайнери и научих доста от тях, желая да нося техните творения на всички места, където отида ", сподели тя.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР