Ангажиран съм с присъединяването на Западните Балкани в ЕС, тъй

...
Ангажиран съм с присъединяването на Западните Балкани в ЕС, тъй
Коментари Харесай

Шолц: Ангажиран съм с присъединяването на Западните Балкани в ЕС и особено на РСМ

Ангажиран съм с присъединението на Западните Балкани в Европейски Съюз, защото те са от стратегическо значение. Особено Република Северна Македония, която извърши всички предпоставки за започване на договарянията за присъединение към Европейски Съюз.

Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц на взаимна конференция с премиера Димитър Ковачевски по време на визитата му в Скопие.

Шолц акцентира задоволството си от политическата мощ (СДСМ), която е направила допустимо реализиране на съглашение с Гърция. „ За това и останалата част от задачата би трябвало да бъде сполучливо изпълнена и това е нещо, за което жителите на Северна Македония и държавното управление работиха интензивно. Трябва да поставим всички старания страната да стартира договаряния за присъединение към Европейски Съюз и аз ще се застъпя за това. Насърчавам Северна Македония да продължи да върви по пътя на промените. ”, сподели той, съобщи през днешния ден.бг.

„ Подкрепата, която получаваме от Федерална република Германия, е мощна и недвусмислена. Тази поддръжка ни предизвиква в стремежите да изградим проспериращо общество, учредено на европейските полезности, като пълноправен сътрудник на Федерална република Германия и други държави-членки на Европейски Съюз, сподели министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски на взаимната конференция допълвайки, че визитата на Шолц в навечерието на срещата на върха на Европейски Съюз е мощен знак за поддръжка за изпълнените критерии от страна на Северна Македония.

" Общите цели са страната ни да бъде член на Европейски Съюз ", сподели Ковачевски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР