Анет Контавейт обяви, че прекратява професионалната си кариера в тениса

...
Анет Контавейт обяви, че прекратява професионалната си кариера в тениса
Коментари Харесай

Анет Контавейт обяви, че слага край на тенис кариерата си след Уимбълдън

Анет Контавейт разгласи, че приключва професионалната си кариера в тениса след Уимбълдън на едвам 27-годишна възраст.

Тя е някогашна номер 2 в международната класация и шесткратна шампионка в шампионатите от WTA. Въпреки това, естонката разкри, че има дегенеративно положение на гърба, което „ не разрешава пълноценни тренировки или продължение на кариерата “. Тя ще изиграе последния си шампионат на Уимбълдън идващия месец.

„ Днес разгласявам, че завършвам кариерата ми като професионален състезател. След няколко визити при лекари и съвещания с медицинския ми щаб, бях посъветвана, че имам лумбална дискова недъгавост на гърба. Това не разрешава пълноценни тренировки или продължение на кариерата. Следователно, е невероятно да продължа на топ равнище в толкоз конкурентна среда. Тенисът ми даде и ме научи на доста, и съм признателна за това. За мен беше значимо да развея естонския байрак на тенис кортовете и да играя пред моите последователи по целия свят. Готова съм за нови провокации след последното ми изпитание като професионална тенисистка – да се любувам на играта и да се боря колкото мога на Уимбълдън. Благодаря на всички за непрестанната поддръжка “, написа тенисистката в обществените мрежи.

Най-добрият резултат на Контавейт в шампионатите от Големия шлем бе на Аустрелиън Оупън 2020, когато тя стигна до четвъртфиналите. В края на идната година тя бе в страхотна поредност, печелейки 15 поредни срещи в зала и 26 от общо 28, с цел да се класира за Финалите на WTA, където спори за трофея. Тя се изкачи до второто място при дамите след Ролан Гарос предходната година, без значение че отпадна в първи кръг, и по-късно отстъпи на Серина Уилямс в последния й шампионат на Ю Ес Оупън.

Контавейт завърши рано акцията си заради проблем в гърба и тази година има три победи в границите на седем съревнования. В момента заема 79-та позиция в света. Откритото състезание на Англия започва на 3 юли.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР