Анет Контавейт имаше невероятен минал сезон, в който спечели 12

...
Анет Контавейт имаше невероятен минал сезон, в който спечели 12
Коментари Харесай

Заради визови проблеми: Световната номер 2 взе решение да се раздели с тренора си

Анет Контавейт имаше необикновен минал сезон, в който завоюва 12 от последните си 13 мача, триумфирайки с купите в Клуж и Москва. Настоящата година донесе още една купа на съветска земя за тенисистка, която бе завоювана в Санкт Петербург и изглеждаше, че естонката ще бъде основната опасност за Ига Швьонтек в хода на 2022-ра. Клей сезонът обаче донесе само негативи за Контавейт, тъй като тя реализира единствено две победи на червени кортове и напусна Ролан Гарос още на старта. Все отново за нея имаше и положителни вести, защото от тази седмица заема своето рекордно 2-ро мястото в международната класация.

Изглежда това обаче не е съумяло да разсее Контавейт от нейните слаби резултати през последните два месеца и тя е решила да уволни треньора си Дмитрий Турсунов. Интересното е, че Турсуснов изведе и Арина Сабаленка до същата позиция в подреждането на WTA, след което беше освободен от поста си, а ето и изказването на прибалтийската състезателка:

" Бих желала да благодаря на Дмитрий за нашето доста сполучливо сътруднучество. Изпитвам огромна признателност към него. Причината се крие в неговото съветско поданство, което усложнява съществено процеса за издаването на визи. Той сега няма опция да пътува с мен на огромен брой шампионати, а аз нуждая се от човек, който няма сходен тип проблеми и може умерено да ме придружи на всички места. Дмитрий нямаше по какъв начин да пътува с мен до Съединени американски щати, което се отрази зле на моето самочувствие и цялата тази обстановка рефлектира отрицателно на моите резултати. Сега имаше проблеми и с възможното му пътешестване за Англия и просто нямаше смисъл да продължаваме " - приключи новата втора ракета на света.

Anette Kontaveit to Estonian media detailing her split with Dmitry Tursunov and talks about her her health/recovering from covid
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР