Анет Контавейт е първата финалистка на турнир в WTA тура

...
Анет Контавейт е първата финалистка на турнир в WTA тура
Коментари Харесай

Известен е е първият финал след пондовяването на сезона

Анет Контавейт е първата финалистка на шампионат в WTA тура след подновяването му. Четвъртата в схемата в Палермо естонка надигра топ поставената Петра Мартич с 6-2 6-4 и ще се бори за втора купа в кариерата си против Фиона Феро. Французойката надви над италианката Камила Джорджи след поврат до 2-6 6-2 7-5.

Световната №22 сподели най-хубавата си игра на клея в италианския град и ще опита да надгради над трофея си от Хертогенбош през 2017, който досега е единствен в сбирката ѝ. Хърватката, от своя страна, може да съжалява, че няма по какъв начин да се бори за първо отличие след единственото си, извоювано в Истанбул предишния сезон.

В първия сет международната №22 не можеше да разчита на висок % вкран първи сервис. Тя играеше при под 60% успеваемост на началния удар, само че компенсираше с положителни ретури и непоклатимост в разиграванията. Изглеждаше по този начин, като че ли Контавейт взема подаванията си по-трудно, до момента в който не пристигна четвъртият гейм, когато естонката проби за 3-1.

Мартич отвърна при 2-4, когато изигра най-хубавия си гейм от позиция посрещане и стигна до точка за пробив, само че съперничката ѝ се оправи с заплахата. Топ поставената поведе с 40-15 по-късно и се готвеше за нов шан за брейк, само че четвъртата в схемата имаше други проекти – обърна развоя и приключи частта с нов пробив за 6-2.

След края на сета Контавейт взе дълъг медицински таймаут, само че се завърна на корта с превързано ляво бедро. Допусна ранен пробив, само че незабавно изравни за 1-1. Оттам насетне естонката стабилизира сервиса още веднъж и държеше успеваемост извоювани точки на първи начален удар покрай 75%. Това ѝ донесе три следващи извоювани гейма.

Мартич продължи с дълбоките удари, само че 22-ата в света нямаше проблеми. При една от решаващите точки се изтегли бързо и приключи бекхенд по диагонала, с цел да поведе с 5-2. Топ поставената върна пробива, само че Контавейт игра добре на мрежата, след това и от главната линия и по този начин приключи мача с 6-2 6-4, класирайки се на финала.

Що се отнася до Фиона Феро, тя се класира на своя втори край в кариерата. При предния си опит в заключителната фаза завоюва и дебютната си купа – на клея в Лозана през 2019 година

"I was like, do you want to play doubles with me? And she said yeah, I wanted to ask you the same question, but you were first! "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР