Анестезиологията е висш пилотаж за специалността, тук тя е на

...
Анестезиологията е висш пилотаж за специалността, тук тя е на
Коментари Харесай

Поддържаме високо ниво в анестезиологията, категоричен лекар от Пирогов

Анестезиологията е върховен пилотаж за специалността, тук тя е на високо равнище. Това съобщи доктор Благомир Здравков от Клиниката по Детска анестезиология и интензивно лекуване в " Пирогов " пред Българска национална телевизия във връзка деня на анестезиолога.

В последните години има хора, които се ориентират към анестезиологията. " Добре са нещата с фрагментите по анестезиология ", счита Здравков, без значение, че от години в страната остават все по-малко анестезиолози.

В специалността се учи и интензивното лекуване и реанимация. Именно реаниматорите дават късмет за живот на хора, които стигат до тях с тежки метаболитни проблеми. За да се стигне до анестезията се прави детайлно проучване и по време на интервенция анестезиологът е подготвен да се намеси, изясни доктор Здравков.

Лично той постоянно е желал тази специалност. Избрал специалността медицина поради триумфите в специалността. Той осъзнал, че най-тежките случаи ги поемат точно анестезиолозите и заради тази причина специализирал в направлението.

Той предизвести, че за сърдчените болести доста студеното време е рисково. Пациентите, които знаят, че имат такива болести, постоянното би трябвало да посещават кардиолог, тъй като няма по какъв начин да избягаме от студеното време, поучава лекарят. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР