Анестезиолог на 80 години спасява пациенти във Военно-медицинската академия. Той

...
Анестезиолог на 80 години спасява пациенти във Военно-медицинската академия. Той
Коментари Харесай

80-годишен анестезиолог от ВМА получи златен почетен знак първа степен

Анестезиолог на 80 години избавя пациенти във Военно-медицинската академия. Той е един от медиците, взели участие в превозването с цивилен полет на ранени от първата българска мироопазваща задача в Камбоджа през 93-та година.

Анестезиологът Стефан Лефтеров стартира да практикува през 1969-та година във Военно-медицинската академия. След повече от 50 години продължава да работи, взе участие в по 3-4 интервенции дневно.
Доц. Стефан Лефтеров - анестезиолог, ВМА: Умора не усещам, защото това ме поддържа в тонус. Много години минаха тука и това ми е първи дом.
Доцент Лефтеров е измежду тримата лекари летяли до Камбоджа, с цел да спасят потърпевши военни от първата ни мироопазваща задача зад граница.
Доц. Стефан Лефтеров - анестезиолог, ВМА: Осъществихме дефакто неповторим полет. Не съм срещал и в литературата по-дълъг превоз на пациенти, интубирани на изкуствено дишане и то в такава конюнктура на приходен реанимационен пункт в цивилен аероплан.
Доцент Лефтеров е получил отличие от Министерство на защитата за задачата в Камбоджа. А в навечерието на 80-годишния си празник беше почетен и с най-високото отличие на Министерството на здравеопазването.
Кирил Ананиев - министър на опазването на здравето: Такива хора са скъпи, такива хора са злато за България, тъй като техните умения, техните качества са несравними. Доц. Стефан Лефтеров - анестезиолог, ВМА: Това отличие е самопризнание на първо място за труда на всички мои сътрудници анестезиолози и реаниматори.
След награждаването доцент Лефтеров се върна в операционната, с цел да довърши 12-часовото си дежурство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР