Анемията е диагноза, която носи дискомфорт на много пациенти и

...
Анемията е диагноза, която носи дискомфорт на много пациенти и
Коментари Харесай

Имате анемия? Лекар разкри коя е най-честата грешка при лече...

Анемията е диагноза, която носи дискомфорт на доста пациенти и може да докара до неприятни произшествия в всекидневието им

Различните типове анемия, съгласно лекар Бичкова, изискват друга диагностика. Ето за какво се предлага да се направи кръвен тест и по-късно да се ревизира стомашно-чревния тракт, да се консултирате с имунолог и гинеколог, с цел да разберете аргументите за болестта.

Според лекаря те постоянно наблюдават равнището на феритина и оферират лекуване, само че в действителност анемията би трябвало да се лекува. А понижен феритин " никой не лекува. "

Лекарят изясни, че е належащо да се направи общ кръвен тест при лекуване на анемия. Анализът би трябвало да включва броене на броя на ретикулоцитите и по-късно разбор на кръвната формула, биохимичните параметри, а точно билирубина с неговите фракции.

Освен това би трябвало да се проучват индикаторите за метаболизма на желязото (процент на засищане на трансферин с желязо, серумно желязо, инертен потенциал за свързване на желязо, общ потенциал за свързване на желязо и, несъмнено, феритин, написа Zdrave.to.

Лекарят, според от резултатите от тестванията, предписва на пациента препарати, съдържащи желязо или предписва трансфузия на суспензия от еритроцити.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР