Анекс на стойност 1 350 000 лева без ДДС подписа

...
Анекс на стойност 1 350 000 лева без ДДС подписа
Коментари Харесай

Кметът на Добрич подписа анекс със сметосъбиращата фирма за 1 350 000 лв.

Анекс на стойност 1 350 000 лв. без Данък добавена стойност подписа кметът на Добрич Йордан Йорданов с компания „ Еф Си Си България “ ЕООД - София.
Дружеството от години извършва дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване на твърди битови боклуци от община град Добрич. Предишните му наименования са надлежно " Шеле България ", " А.С.А. Шеле " и „ А.С.А. България “. Едноличен неин притежател е австрийската компания „ Еф Си СИ Енвайърмент СЕЕ “ Гмбх.
Досега настоящият контракт е от декември 2017 година и е за сумата от 2,7 млн. лева без Данък добавена стойност. Той е с едногодишен период на деяние.
С подписания сред страните анекс сумата по контракта става 4 050 000 лв. без Данък добавена стойност. Според съглашението той ще е със период на деяние до избор на реализатор след осъществяване на процедура за възлагане на социална поръчка или до привършване на финансовия запас, което от двете условия настъпи първо, само че не повече от 18 месеца.
В документа е обяснено, че анексът се подписва заради условия, които при полагане на дължимата грижа възложителят не е могъл да планува. Възникналата нужда от изменение съгласно информацията не води до смяна на предмета на контракта и се съблюдава ограничаването, че в случай че се постанова нарастване на цената, тя не може да надвишава с повече от 50 на 100 цената на главния контракт.
Справка в уеб страницата на Агенцията за публични поръчки сочи, че кметът през октомври 2018-та е стартирал нова процедура за сметосъбиране и сметоизвозване. Двама са претендентите, подали предложения – " Еф Си Си България " ЕООД и " Комунал инженеринг " ЕООД – София. Тя обаче не е довършена.
В оповестеното съобщение – от 1 февруари, се оповестява, че пликовете с ценовите предложения ще се отварят на 6 февруари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР