Анегрет Крамп-Каренбауер, която Ангела Меркел посочи за своя наследничка, е

...
Анегрет Крамп-Каренбауер, която Ангела Меркел посочи за своя наследничка, е
Коментари Харесай

Наследничката на Меркел готвела пуч срещу канцлера?

Анегрет Крамп-Каренбауер, която Ангела Меркел уточни за своя наследничка, е направила опит да провежда пуч против нея. Това сензационно изказване може да се прочете на страниците списание " Щерн " с създател Ханс-Улрих Йоргес, заяви за БНР кореспондентът на Клуб Z Капка Тодорова. Той твърди, че има информация, съгласно която новата лидерка на ХДС е желала да поеме канцлерския пост допустимо най-бързо, като в профил Меркел.

Йоргес твърди, че пучът е бил подготвян напролет на тази година. Планът е бил сред края на май и началото на парламентарната лятна почивка през юли да се стигне до наложителна промяна в канцлерството. Меркел обаче научила за това.

" Канцлерката разбра, че Крамп-Каренбауер събира поддръжници, които да активизира в решаващия миг ", написа журналистът.

Меркел поканила лидерката на християндемократите на вечеря, на която непосредствено ѝ декларирала, че е научила за проектите ѝ.

Според " Щерн " тя й споделила: " Можеш да опиташ... "

От кръгове, близки до Меркел обаче отхвърлят публикацията на Йоргес. Според тях е имало много различия сред Меркел и Крамп-Каренбауер - най-много по въпросите на миграционната политика, само че това било надалеч от опит за пуч.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР