Андрий Шевченко остава един от големите любимци на феновете на

...
Андрий Шевченко остава един от големите любимци на феновете на
Коментари Харесай

Шевченко: Милан ми даде всичко

Андрий Шевченко остава един от огромните любимци на почитателите на Милан, а самият той не крие, че се вълнува всекидневно от протичащото се с тима и се надява " росонерите " скоро да се завърнат в елита на европейския футбол. 43-годишният някогашен нападател, който сега е народен селекционер на Украйна, прекара седем сезона в Милан, преди да подпише с Челси, а през 2012-а постави завършек на кариерата си с екипа на Динамо (Киев).

" Червено-черните " цветове вечно ще са в сърцето ми. Милан ми даде толкоз доста. Това е клубът, който ме направи победител в Шампионската лига и ми оказа помощ да печеля всичко във футбола ", съобщи Шева.

@jksheva7 - “Red and black, these colours will always be in my heart”

The King from the east reminisces about his time with us
Sheva ha ripercorso i momenti più belli della sua carriera #SempreMilan pic.twitter.com/Bf3EVqGBOP
— AC Milan (@acmilan) 2 април 2020 година " Милан ме наблюдаваше в продължение на две години преди да се стигне до прехвърлянето. По това време в Серия " А " играеха най-хубавите футболисти в света. Бях на 22 и се усещах подготвен за идната стъпка в кариерата ми. Исках да се потвърдя в най-трудното състезание и да играя против най-силните тимове. Началото не беше елементарно, само че тогавашният треньор Алберто Дзакерони ми оказа помощ да се приспособявам бързо. Той ме интегрира в тима последователно, не ме пускаше постоянно измежду титулярите. Така привикнах с новата среда и натрупах убеденост ", върна се обратно във времето украинецът.

" Бях благополучен, че още в дебютния си сезон станах голмайстор на шампионата, само че желаех да печеля нещо с тима. Втората ми година беше доста сложна, тъй като имаше треньорска промяна. Въпреки това, аз още веднъж вкарах 24 гола, само че не постигнахме нищо. През сезон 2003/04 за купата се борехме ние, Ювентус и Рома. По средата на акцията изоставахме със 7 или 8 точки от Рома, само че единствено месец по-късно дистанцията беше стопена на 1 точка, откакто ги победихме на " Олимпико ". Няма да не помни деня, в който спечелихме Скудетото, с победа точно против Рома на " Сан Сиро ". Това сигурно е един от най-хубавите моменти в цялата ми кариера ", показа Шевченко.  Шевченко: Италия ще преодолее тази компликация
" Златната топка "? Също доста прочувствен спомен. Беше извънредно вълнуващо, когато демонстрирах премията пред почитателите на Милан. Това е вторият ми дом, годините в Италия ме сближиха с италианците като народ. Ще помня триумфите, само че най-много връзките ми с почитателите, изключително тези на Милан ", добави Шева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР