Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд се е отказал да бъде

...
Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд се е отказал да бъде
Коментари Харесай

Андрей Янкулов се отказа да е вътрешен министър в кабинета Денков: Не съм подходящ в тази ситуация

Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд се е отказал да бъде министър на вътрешните работи в вероятно " ротационно държавно управление ", формирано от ГЕРБ и новата коалиция и ръководено от Николай Денков.

 

" Аз реших, че в тази доста комплицирана политическа настройка, която се получава за това държавно управление, просто не съм подобаващият избор за такава служба. Не смятам, че имам нужната политическа подготвеност в този миг и при такава настройка да заемам този пост и да се оправя в тази обстановка и по тази причина няма да бъда част от този кабинет ", разяснява Янкулов в предаването " Въпросите " по TV1.

 

Попитан кое го тормози в тази настройка (между ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " ) той акцентира, че " цялостната настройка е притеснителна ".

 

" Виждаме, че бъдещото ръководство ще е доста комплицирано и евентуално, с цел да може да се случи, ще би трябвало да бъде на цената на съществени взаимни отстъпки сред главните политически сили. Това е действителността, пред която сме изправени ", посочи Янкулов.

 

Той не е сериозен към опитите на ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " да сформират държавно управление, тъй като съгласно него е доста значимо България да има работещ кабинет, а това се обрисува като единствения вероятен вид това да се случи.

 

" Така че нека съумеят да образуват някакво работещо държавно управление, което би било при всички положения по-добре от нищо и безвремието, в което бяхме изпаднали със служебните кабинети ", уточни Андрей Янкулов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР