Андрей Рубльов неведнъж е признавал, че не харесва своето поведение

...
Андрей Рубльов неведнъж е признавал, че не харесва своето поведение
Коментари Харесай

Проблемите с гнева продължават: Рубльов унищожи ракетата си на сбогуване с Барселона

Андрей Рубльов нееднократно е признавал, че не харесва своето държание на корта и го е определял като детско и незряло, само че също по този начин е споделял по какъв начин страстите го зареждат и не може без тях. Руснакът е бил определян за един от най-хубавите хора от редица свои сътрудници, единствено че той изцяло трансформира своята същина по време на мачовете си и въпреки да си остава спортсмен по отношение на съперника, то държанието му постоянно е саморазрушително.

Рубльов редица пъти се е самонаранявал на корта и е употребява всевъзможни обидни прилагателни на висок звук за играта си, само че на шампионата в Дубай не можа да опази експанзията си да се стича само към самия него и се разкрещя с цяло гърло на един от лайнсмените на корта, който рапортува нанесените обиди на основния арбитър и се стигна до дисквалификация на някогашния първенец в Монте Карло.

Това безспорно оказа доста съществено отрицателно психическо въздействие върху някогашния номер пет, който мислеше повече за държанието си на корта, е не за играта си. Самият Рубльов призна, че се е чувствал като неподвижен и е внимавал за всяко едно свое придвижване на последните шампионати, а това докара до четири поредни загуби за руснака през последните седмици, като той не завоюва нито един сет във въпросните дуели.

Особено неприятни бяха последните две провали на международния номер осем, който оваканти купата си в Монте Карло след единствено една изиграна среща, а през вчерашния ден отстъпи на старта в Барселона, където също е някогашен първенец и то от Брандън Накашима, чиято най-слаба настилка е точно клеят. Руснакът изглеждаше като бледа своя сянка в конфликта си със международния номер 87 и съобщи мача с неприемлива непредизвикана неточност в тайбрека на втория сет, а наподобява на Рубльов му беше пристигнало до гуша да сдържа страстите си и той опустоши ракетата си на прощаване с шампионата.

Загубата не е по никакъв начин приятна за миналогодишния притежател на купата в Монако, тъй като той загуби повече от 1000 точки в границите на единствено една седмица и мястото му в топ 10 е застрашено за пръв път от 4 години насам, тъй че руснакът би трябвало да откри решение на очевадните си психически проблеми и оптимално бързо да преодолее случилото се в Обединените арабски емирства.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР