Андрей Рубльов имаше труден старт на новия сезон, след като

...
Андрей Рубльов имаше труден старт на новия сезон, след като
Коментари Харесай

Реваншът е взет: Рубльов подчини четвъртфиналист от АО и потегли успешно в Индиън Уелс

Андрей Рубльов имаше сложен старт на новия сезон, откакто единственото му мощно показване в първите два месеца за сезона пристигна на Аустрелиън Оупън, където доближи четвъртфиналите, преди да бъде спрян от бъдещия първенец Новак Джокович. В хода на предходната седмица руснакът беше на един мач разстояние от това да отбрани купата си на мощния АТР 500 шампионат в Дубай, където Даниил Медведев го надделя във финала, само че по всичко проличава, че международният номер 7 си е взел нужните поучения от присъединяване си в емирството, откакто през днешния ден впечатли в откриващия мач за акцията си на Мастърса в Индиън Уелс.

Жребият в Калифорния надалеч не беше благоразположен към московчанина и още в дебютния му конфликт го изправи против четвъртфиналиста от Аустрелиън Оупън - Иржи Лехечка, който преди две седмици в Доха се поздрави с победа над представителя на топ 10. През днешния ден картината на корта обаче беше извънредно различаваща се оттогава, като това значително беше подбудено от нивото на Рубльов, който изигра един от най-силните си мачове досега през годината и взе реванша си от чеха след час и 16 минути игра - 6:4 6:2. С триумфа си шестият подложен в схемата на шампионата продължава напред към осминафиналите, където му следва да срещне Уго Юмбер, от който загуби при последното им състезание, датиращо от финала в Хале през 2021-ва.

Началото на дуела беше равностойно, като всеки от двамата състезатели имаше удоволствието да разчита на първото си подаване, само че последователно международният номер 47 стартира да " издиша " при високоскоростните замени от главната линия, с което неточностите от ракетата му се трупаха безспирно. Нивото, демонстрирано от финалиста в Дубай, беше в действителност впечатляващо, откакто той макар нападателния си жанр на игра, търсещ непроменяемо завършващ удар, не допускаше никакви неточности и въпреки да не се възползва от опциите си да дублира преимуществото си в резултата, то той нямаше усложнения да запише откриващия сет против името си.

С настъпването на втората част Лехечка очевидно се отърси от случилото се по-рано в срещата, като със забележително самочувствие пласираше отигравания си надълбоко в противниковата половина и тръгваше напред към мрежата, където сподели страхотни умения и проби за 2:0. Реакцията на любимеца изглеждаше надалеч неприсъща за него, откакто той вместо да се ядоса и да стартира да блъска ракетата си, както постоянно прави в сходни обстановки, то московчанинът продуцира серия от печеливши комбинации и рибрейкът беше реалност.

Последвалият гейм на международния номер 7, когато чехът още веднъж подвигна оборотите и поведе с 0:40, се трансформира в преломният миг на дуела, откакто Рубльов засвидетелства класата на сервиса си, с цел да се измъкне от неподходящото си състояние. Оттам насетне вдъхновението и придобият подтик в представянето на любимеца изиграха своята основна роля за него и той завоюва последните шест подавания за конфликта, с което надви безапелационно над четвъртфиналиста от АО.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР