Андрей Рубльов и Ник Кирьос се класираха на полуфиналите на

...
Андрей Рубльов и Ник Кирьос се класираха на полуфиналите на
Коментари Харесай

Рубльов и Кирьос продължават с победите във Вашингтон

Андрей Рубльов и Ник Кирьос се класираха на полуфиналите на тенис шампионата от сериите АТП 500 във Вашингтон.

Руснакът победи Джефри Джон Улф с 6:2, 6:3. В първия сет той проби своя конкурент на два пъти и затвори частта с гейм на нула.24-годишният тенисист реализира нови два пробива и във втория сет, с цел да се поздрави с триумфа след 1 час и 20 минути игра.

Четвъртфиналът сред Ник Кирьос и Франсис Тиафо бе надалеч по-оспорван. Австралиецът победи в борбата, траяла 2 часа и 31 минути с 6:7(5), 7:6(12), 6:2.

През първата част и двамата завоюваха сервис геймовете си. Финалистът от тазгодишното издание на Уимбълдън поведе с 5:2 в тайбрека, само че позволи поврат и отстъпи със 7:5.

Сценарият се повтори във втория сет, където тенисистите още веднъж бяха безгрешни при подаванията си. Този път тайбрекът обаче бе надалеч по-продължителен и трагичен. Ник Кирьос отрази цели пет мачбола, с цел да изравни сетовете.

В третата решителна част 27-годишният състезател проби съперника си на два пъти и постави точка на разногласието след гейм на нула.

As expected

Kyrgios vs Tiafoe was WILD…
— Tennis TV (@TennisTV)

В първия полуфинал Ник Кирьос ще се изправи против Микаел Имер, а Андрей Рубльов ще спори за място на финала с Йошихито Нишиока.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР