Андрей Рубльов е сред тенисистите, които се представят най-силно през

...
Андрей Рубльов е сред тенисистите, които се представят най-силно през
Коментари Харесай

Край на серията: Вдъхновен Фриц съкруши Рубльов и ще спори за титлата в ИУ!

Андрей Рубльов е измежду тенисистите, които се показват най-силно през последните седмици, удостоверение за което бе неговата серия от 13 следващи победи, която обаче през днешния ден откри своя край в лицето на музи Тейлър Фриц. Американецът показва необикновено равнище на игра от първата до последната точка в дуела и изцяло справедливо се поздрави с крайния триумф след 7:5 6:4, с цел да се класира на финала, където го чака среща с Рафаел Надал или Карлос Алкарас.

Началото на срещата бе напълно в интерес на локалния представител, който бе хладнокръвен от сервис линията и рядко оставяше шансове на съперника си да завоюва даже точка на противниково подаване. Не такава обаче бе обстановката при Рубльов, защото първият му начален удар постоянно го предаваше и той бе заставен да играе на втори сервис, който ставаше лесна плячка за извънредно нападателния при посрещане Фриц. Още с ретура си американецът поемаше самодейността и предизвикваше грешки от ракетата на противника, заради което реализира ранен пробив, с цел да се откъсне с 3:0. Той не намали равнището си нито за момент и скоро доближи до нови три брейкбола в оспорвания шести гейм, само че в последна сметка не съумя да дублира задатъка си и руснакът остана близо в резултата.

Този маратонски гейм даде нужния подтик на международния №7, който доста стабилизира играта си от главната линия и все по-често си осигуряваше надзор върху разиграването с помощта на типичните за себе си високоскоростни удари. Това му разреши да се възползва от напрежението, обхванало Фриц, до момента в който сервира за сета, и да навакса пасива си в последния вероятен миг, с цел да може да възвърне паритета за 5:5. Подемът в играта на руснака обаче не продължи дълго, защото напълно скоро непредизвиканите неточности от негова страна още веднъж зачестиха и това докара до шансове за продобиване на частта пред американеца, който съумя да материализира третия си сетбол и да надделее в гейм, траял над 10 минути, с цел да запише дебютния сет против своето име.

Втората част стартира равностойно, като и двамата тенисисти разчитаха на помощта на началния си удар, с цел да си обезпечат преимуществото в точката. Мощният форхенд, който е главно оръжие на руснака, не представляваше опасност за представителя на домакините, който сполучливо парираше опитите за офанзива на противника си и не му позволяваше да господства разиграванията. Равенството се резервира до 4:4, когато подаването на Фриц бе сложено напрегнат, само че все пак международният №20 съумя да излезе незасегнат от затруднената обстановка, след което функциите на корта изцяло се обърнаха.

Сервирайки за оставане в мача при 4:5, Рубльов се поддаде на напрежението и позволи неточност наоколо до мрежата от рутинна позиция, която докара до мачбол в интерес на локалния любим. По-нискоранкирания състезател не се поколеба да се възползва от отворилата се възмоност пред себе си и след следващия превъзходен ретур си подсигурява място в конфликта за купата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР