Андрей Пивоваров бе признат за виновен за ръководеното на нежелана

...
Андрей Пивоваров бе признат за виновен за ръководеното на нежелана
Коментари Харесай

Русия вкара пореден опозиционер в затвора


Андрей Пивоваров бе приет за отговорен за ръководеното на " нежелана организация ". Той е наказан на четири години затвор.

Руският опозиционер Андрей Пивоваров бе наказан на четири години затвор, реши съдът в Краснодар. 40-годишният мъж бе приет за отговорен за ръководеното на " нежелана организация ". Освен това му е неразрешено да прави всевъзможни " обществено-политически действия " в продължение на осем години, оповестиха негови поддръжници.

Пивоваров ръководеше опозиционната организация " Отворена Русия " до пролетта на 2021 година, когато тя беше оповестена за " нежелана " и в действителност неразрешена. След това Пивоваров разпусна групата с претекста, че членовете ѝ би трябвало да бъдат предпазени от правосъдно гонене.

Според деятели процесът е политически стимулиран

" Отворена Русия " бе учредена през 2014 година от, с цел да събере под един покрив проевропейската съпротива в Русия. Ходорковски живее в чужбина, от 2013 година, когато беше освободен, откакто прекара 10 години в пандиза.

Според Пивоваров и други критици на Кремъл процесът против деятеля е политически стимулиран. В предишното Европейският съюз е призовавал за освобождението на Пиваров, който беше задържан преди повече от година. Арестът на Пивоваров в края на май предходната година провокира огромен отзив, частично тъй като беше хванат при опит да напусне страната и да замине за Полша.

От началото на военната интервенция в Украйна през февруари съветските управляващи ускориха репресиите си против критиците на Кремъл. Много от тях бяха
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР