Андрей Новаков: Докладът срещу Унгария щеше да раздели Европа на

...
Андрей Новаков: Докладът срещу Унгария щеше да раздели Европа на
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Докладът срещу Унгария щеше да раздели Европа на Източна и Западна

Андрей Новаков: Докладът против Унгария щеше да раздели Европа на Източна и Западна
Докладът против Унгария, с който се целеше да й се отнеме гласът, е опит за разпра и щеше да раздели Европа на Източна и Западна. Още какъв брой да разрешаваме това? Шенген, еврозоната, двойни стандарти при храните, а в този момент и това.

Това сподели на ексклузивен брифинг евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков във връзка обвиняването на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че министър председателят Бойко Борисов води двойна външна политика - една в България и една на открито. Тези ѝ думи бяха опровергани персонално от Борисов, който сподели, че разцеплението е точно в левицата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Съчувствам на Нинова, тъй като допускам, че е тежко да виждаш, че главният ти политически конкурент прави това, което приказва. По отношение на Унгария смятам, че сме извънредно поредни, в това което направихме и нямаше нито един мой сътрудник от ГЕРБ в европейския парламент, който да гласоподава в поддръжка на отчета, призоваващ за наказания против Унгария. Този отчет беше изработен по този начин, че да се употребява за разпра против Унгария ”, съобщи Новаков.

Тома Биков беше безапелационен, че изразената позиция от Нинова е персонална, а не на партията, която към този момент не слуша водача си. В доказателство на думите си депутатът уточни, че евродепутатите на Българска социалистическа партия са дали своят вот друго.

"Европейският водач на госпожа Нинова господин Станишев е подкрепил глобите, господин Неков, който попадна инцидентно в Екологичен потенциал, е бил „ срещу ”, господин Курумбашев е бил в залата, само че не е дал своя вот, а господин Пирински въобще не е бил в залата, макар че съгласно госпожа Нинова това е най-важната точка. Явно Нинова показва персонална позиция, а не на Българска социалистическа партия. Още повече, че госпожа Нинова привиква партията си и взема позиция, откакто е минало гласуването", сподели Биков.

Той разяснява, че му е извънредно неприятно за следващ път да опровергава думи на един политик, станал прочут с прозвището госпожа Лъжа, и добави, че това не е политически конфликт, а конфликт сред една лидерка и действителността.

„ Добре лъже, само че все по-недобре с времето стартира да се оправя и с тази служба “, сподели още той и насочи покана към Корнелия Нинова, в случай че споделя правилата на ГЕРБ да стане самостоятелен член на ЕНП и да поддържа техните е позиции. В умозаключение Биков сподели, че не е ясно по кое време тематиката за глобите против Унгария ще бъде сложена в Съвета на Европейски Съюз. Той добави, че това може да се случи след 1,2 даже 3 години. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР