Андрей Медведев е готов да разкаже всичко, което знае за

...
Андрей Медведев е готов да разкаже всичко, което знае за
Коментари Харесай

Норвегия пусна на свобода бивш боец от Вагнер, избягал от Русия

Андрей Медведев е подготвен да опише всичко, което знае за съмнителната паравоенна група и нейния притежател Евгений Пригожин – милионер, доближен на Владимир Путин

Норвежките управляващи оповестиха през днешния ден, че са пуснали на независимост някогашен почитан член на съветската частна военна компания " Вагнер ", който изиска статут на емигрант, откакто влезе в страната незаконно, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Андрей Медведев бе освободен, защото " към този момент няма аргументи за задържането му ", сподели служителят на норвежката имиграционна полиция Йон Андреас Йохансен.

Руснакът, който твърди, че животът му ще бъде в заплаха, в случай че се върне в родината си, влезе незаконно от Русия в Норвегия по-рано този месец и неотложно бе трансфериран в столицата Осло в сходство със общоприетата процедура за хора, търсещи леговище.

Владимир Осечкин от съветската дисидентска група " Гулагу.нет ", която оказа помощ на Медведев да избяга, сподели, че някогашният войник на " Вагнер " е бил държан на безвредно място, до момента в който в един миг, без да получи пояснение, е бил изместен в охраняван център за мигранти.

Норвежкият юрист на руснака, Бринюлф Риснес, сподели през днешния ден за локалния вестник " Дагбладет ", че неговият клиент е изразил неодобрение от строгите ограничения за сигурност и по тази причина е бил арестуван от полицията.

На видеозапис, оповестен от " Гулагу.нет ", Медведев изяснява, че по него са стреляли в Русия, преди да премине границата с Норвегия.

Норвежката полиция заяви, че е била известена от съветската гранична защита за следи в снега, показващи, че някой може да е минал границата нелегално.

Норвежката Национална работа за престъпни следствия, която взе участие в следствието на военни закононарушения в Украйна, съобщи, че разпитва Медведев, който " има статут на очевидец ".

Медведев, който се укривал, откогато дезертирал от " Вагнер ", декларирал пред " Гулагу.нет ", че е подготвен да опише всичко, което знае за съмнителната паравоенна група и нейния притежател Евгений Пригожин – милионер, доближен на съветския президент Владимир Путин.

Мъжът споделил още, че е напуснал " Вагнер ", откакто неговият контракт, който бил за интервала юли-ноември, бил продължен без негово единодушие. Той изразил подготвеност да свидетелства за всички военни закононарушения, на които е станал свидетел, и отхвърли той самият да е направил такива.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР