Андрей Лилов е сред създателите на URBO - една от

...
Андрей Лилов е сред създателите на URBO - една от
Коментари Харесай

Андрей Лилов: Ние създадохме цялостна платформа за градска мобилност

Андрей Лилов е измежду основателите на URBO - една от най-успешните и желани приложения за платено паркиране в столицата. Платформата скоро ще стане първата цялостна апликация, позволяваща продажба, валидиране и надзор на билети - както за разнообразни типове превоз, по този начин и за събития.

Лилов има над 16 години опит в травел промишлеността. В 12 от тях е Мениджър Бизнес развиване във водеща компания, както и интегратор на софтуерни решения за ръководство на хотели и заведения за хранене. За преимуществата на URBO и упованията страната да подтиква развиването на родни софтуерни артикули, Андрей Лилов приказва пред topnovini.bg

Вие сте измежду архитектите на едно от най-популярните сега приложения за платено паркиране, тикетинг и други услуги, свързани с градската среда. Става ли всеобщо обаче потреблението на сходен жанр стратегии в огромните градове? Какво демонстрира опитът на URBO, съвсем година след старта?

ЮПАСС е една от първите софтуерни компании на българския пазар, предлагаща лесни за прилагане от потребителя софтуерни решения за мъдро ръководство на градове и първата компания, разработваща този тип технологии за смарт туризъм. Това е тематика, която от ден на ден назрява, като действителен проблем за гостите и жителите на града, поради пренаселването на огромните градове и увеличаващия се годишно брой на туристите. В тази връзка ние имаме пуснати на пазара няколко мобилни платформи, подпомагащи разрешаването на разнообразни проблеми.

URBO Parking предлага елементарно и комфортно възнаграждение на паркинг зона в градска среда посредством еднократно възнаграждение с банкова карта или авансово зареден ваучер през приложението. Почти година след стартирането на платформата, опитът ни демонстрира, че жителите на столицата, бизнесът и чужденците, които употребяват услугата, са подготвени за сходен тип софтуерни решения, които улесняват всекидневието им. Хората имат потребност от сходен вид новаторски решения за „ умни градове “ и възстановяване на качеството на живот в града по образеца на развити европейски страни.



URBO Parking в София очевидно работи. Къде другаде обаче можем да използваме услугите на приложението?

За интервал от към една година, откогато работи приложението в София и заради интереса, който срещаме в столицата, самоуверено можем да заявим, че тя е належащо облекчение за жителите на всички по-големи градове. Работим в тази посока, като идващият град, който от март ще се възползва от нововъведението, е Бургас. От лятото ще ни има и в Слънчев бряг. Плановете ни за идващите шест до дванадесет месеца са да развием мрежата в нови осем до 10 дестинации в България.

Платформите, които създаваме, са идеална опция индиректно да подобрим имиджа на страната, като атрактивна, съвременна туристическа дестинация, която предлага софтуерни решения за гостите на българските градове.

Наскоро английска компания разгласи, че стартира да прави апликация в този сегмент като ще наема екип във Варна, а инвестицията ще надвиши един милион лв.. Притеснявате ли се от конкуренция?

Конкуренцията постоянно поражда здравословна среда и усъвършенства качеството на предлаганите услуги.

Ние се гордеем, че сме българска компания, която към този момент е направила сериозна инвестиция в бранша и разполага с готово високо софтуерно решение за интегриран градски превоз и междуградски транспорти. На пазара в България има и други компании работещи в същата сфера и за нас буди неразбиране обстоятелството, че не се търсят първо решения на локалния пазар.

Надяваме се, че България ще се трансформира в една от страните в Европейски Съюз, където страната подтиква развиването на родни софтуерни артикули.

На пазара към този момент има и приложения, с които може да се закупи електронен билет за градски транспорт; има и план за споделено паркиране. Вярвате ли в сходни планове и да чакаме ли аналогични функционалности и в URBO?

Правя конкретизиране, че някои от платформите, за които говорите, са интернет приложения, т.е. това не е мобилна апликация.

На процедура, ние създадохме цялостна платформа за градска подвижност (в това число - основаване, продажба, валидиране, надзор на електронни документи ) – нещо без аналог в България и непознато на пазара до момента. Вярвам, че подобен вид планове са наложително изискване за конкурентоспособност на българската стопанска система и имат смисъла на бизнес планове, които основават стойност. Добавям, че ние развиваме нови артикули, което е нещо прекомерно друго от сървис център.

По тематиката със споделеното паркиране – прелестна концепция, осъществена на някои места по света, за която обаче, ние към момента не сме узрели.

Какви са най-големите провокации пред развиването на бизнес план като URBO Parking у нас?

Винаги, когато стартираш нов бизнес или нов план, срещаш провокации и компликации, които са част от растежа и развиването на всеки бизнес модел. За нас са значими две неща – да предлагаме услуги, които прибавят стойност и вземат решение действителни проблеми на жителите и гостите на града. Когато си извършил и двете условия по едно и също време, всяко предизвикателство е преодолимо, тъй като клиентът се трансформира в посланник на марката на пазара, в случай че е удовлетворен от нея.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР