Андрей Кехайов Бившият председател на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р

...
Андрей Кехайов Бившият председател на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р
Коментари Харесай

Бивш председател с агентурно минало ще е “лицето“ на Лекарския съюз пред света


Андрей Кехайов

Бившият ръководител на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Андрей Кехайов е препоръчан за координатор на интернационалния отдел на съсловната организация и ще бъде нейно лице пред интернационалните сътрудници. Завръщането в организацията на Кехайов, който през 2012 година беше осветлен от Комисията по досиетата като сътрудник на Държавна сигурност с псевдонима “Жеко “, провокира отвращение измежду представители на съсловието.

Д-р Георги Тодоров, който е член на Контролната комисия на организацията, настоя за преразглеждането на това решение и го дефинира като “дискредитиращо “ БЛС пред интернационалните му сътрудници.

“Считам, че избора на координатор на интернационалния отдел на БЛС е значим и съставлява лицето на БЛС пред Европа и света. Изборът съгласно мен е изработен преждевременно, координаторът не разполага с нужния потенциал за интернационална активност на БЛС, не е ясна езиковата му подготовка, само че най–важното е, че е бил помощник на Държавна сигурност. Това компрометира всичко, официално влиза в колизия с устава на БЛС и ще докара до дискредитация на БЛС пред сътрудниците ни в Европа и света “, се споделя в писмо на Тодоров до управлението на съсловната организация.

От Лекарския съюз потвърдиха, че Кехайов е препоръчан за координатор на интернационалната активност, само че показаха, че няма съответно решение за назначението му на щат.

“Все още няма твърди решения, не е открит щат. Наистина има предложение доктор Кехайов да бъде координатор в интернационалния отдел, като това е с социална цел и на доброволни начала, надлежно – гратис “, споделиха за Mediapool от Лекарския съюз.

“Ние ще използваме неговите контакти и достижения с интернационалните и европейски организации, с цел да можем да координираме по-добре нашия интернационален отдел и надлежно процесите в него. Един от целите на новото управление е усилване на интернационалната политика на Лекарския съюз. Предвид достиженията на доктор Кехайов в интернационалната политика е препоръчано той да поеме тази активност, само че е мъчно да кажем по какъв начин ще се случи тъкмо, тъй като той не желае да получава никаква заплата за тази активност “, обявиха от БЛС.

Кехайов беше ръководител на лекарския съюз за интервала 2002 – 2009 година, а сега оглавява Югоизточно-европейския медицински конгрес и е ръководител на Управителния съвет на “Клъстер на здравните региони”.

Докато оглавяваше съсловната организация Кехайов бе заплетен в кавги за спор на ползи поради това, че компанията му " Анри-64 " зарежда с горива държавни лечебни заведения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР