Андрей Жеков започва работа във волейболния Левски София. Най-успешният български

...
Андрей Жеков започва работа във волейболния Левски София. Най-успешният български
Коментари Харесай

Андрей Жеков се завърна в "Левски"

Андрей Жеков стартира работа във волейболния " Левски София ". Най-успешният български разпределител в последните 15 години приключи спортната си кариера и реши да се насочи към треньорската специалност. Той ще бъде асистент на дългогодишния си съотборник в " Левски ", " Пиаченца " и националния отбор Владимир Николов.

Жеков ще оказва помощ и за развиването на разпределителите в школата на клуба. Дебютът му на пейката на " сините " ще бъде този петък в домакинския мач с " Добруджа 07 ". Срещата е от 18:30 ч. в столичната зала " Универсиада ".

Преди 3 години Андрей Жеков бе част от мъжкия тим, само че тогава се възстановяваше от тежка контузия и за близо 3 месеца влезе в ролята на старши треньор.

Състезателната кариера на Жеков започва в " Славия ", с който става първенец едвам 16-годишен. На 19 се мести в тогавашния " Левски Сиконко " и в интервала 1999–2006 година печели още 6 трофеи и 5 купи на страната. След това поема към чужбина и кариерата му минава през " Нефтяник " (Русия), " Патрон " (Гърция), " Олимпиакос " (Гърция), " Галатасарай " (Турция), " Пиаченца " (Италия), " Томис " (Румъния), " Бешикташ " (Турция) и " Галац " (Румъния).

Жеков има над 250 мача за националния тим, с който печели три бронзови медала - от международното състезание в Япония (2006 г.), Световната купа в Япония (2007 г.) и европейското в Турция (2009 г.).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР