Андрей Жеков започва от днес работа в „Левски София”. Най-успешният

...
Андрей Жеков започва от днес работа в „Левски София”. Най-успешният
Коментари Харесай

Андрей Жеков: Мога да предам знанията си като треньор

Андрей Жеков стартира от през днешния ден работа в „ Левски София”. Най-успешният български разпределител през последните близо 15 години се завръща в клуба, от който е тръгнал към огромния волейбол. Жеков приключи спортната си кариера и реши да се насочи към треньорската специалност. Той ще бъде асистент на дългогодишния си съотборник в „ Левски”, „ Пиаченца” и националния отбор Владимир Николов. Жеков ще оказва помощ и за развиването на разпределителите в школата на клуба. Дебютът му на пейката на „ сините” ще бъде този петък в домакинския мач с „ Добруджа 07”. Срещата е от 18,30 ч в столичната зала „ Универсиада”.

Ето и първите думи на новия помощник-треньор в „ Левски София”:
- Андрей, още веднъж се завръщаш в „ Левски”, само че този път като помощник-треньор. Какво е чувството?
- Д оволен съм, че ще имам опцията още веднъж да се занимавам с волейбол и се надявам да се оправя в новото занятие. Имам известни наблюдения върху тима,но занапред ще се срещна в елементи. Събрани са както опитни играчи, с които даже съм се състезавал, по този начин и млади, надарени момчета.
- Ти беше тук и преди три години, когато клубът се бореше за оцеляване. Какво виждаш в този момент?

Трудно ли взе решението да прекратиш спортната си кариера?

Лесно беше да се откажа от волейбола, по-трудното бе да пребивавам с това решение (смее се). Същевременно откакто си правил нещо в продъжение на 25 години, не е елементарно да се задържиш дълго отвън него.

Какви са упоритостите ти във връзка с работата ти в „ Левски София”?

Определено считам, че със знанията, които съм натрупал във волейбола, мога да бъда потребен и се надявам да ги предам като треньор.

На какво искаш да научиш младите играчи, които желаят да станат като разпределителя Андрей Жеков?

Работата с подрастващи е доста виновна, би трябвало да се прави с самообладание и знание. Надявам се да им предам както механически умения, по този начин и да бъдат дисциплинирани и отборни играчи, тъй като това са едни от главните неща, които са били значими за мен като съзтезател.

С Владимир Николов сте играли дълги години дружно, а в този момент ще бъдете един до различен и като треньори…

Да, по този начин е. С Владо сме играли сполучливо дружно доста време – над 15 години, в това число и една в Италия. Много се надявам да продължим това и в ролята си на треньори.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР