Андрей Жеков започва от днес работа в „Левски София”. Най-успешният

...
Андрей Жеков започва от днес работа в „Левски София”. Най-успешният
Коментари Харесай

Андрей Жеков се завръща в Левски

Андрей Жеков стартира от през днешния ден работа в „ Левски София”. Най-успешният български разпределител през последните близо 15 години се завръща в клуба, от който е тръгнал към огромния волейбол. Жеков приключи спортната си кариера и реши да се насочи към треньорската специалност. Той ще бъде асистент на дългогодишния си съотборник в „ Левски”, „ Пиаченца” и националния отбор Владимир Николов. Жеков ще оказва помощ и за развиването на разпределителите в школата на клуба. Дебютът му на пейката на „ сините” ще бъде този петък в домакинския мач с „ Добруджа 07”. Срещата е от 18,30 ч в столичната зала „ Универсиада”.

Преди 3 години Андрей още веднъж се причисли като състезател към мъжкия тим, само че тогава се възстановяваше от тежка контузия и за близо 3 месеца влезе в ролята на старши треньор. Той игра в плейофа със „ Славия” за оставане в Суперлигата, извоюван с 3:0. След това пък стартира новият план за възобновяване на „ Левски София” и превръщането му в един от водещите клубове у нас.

Състезателната кариера на Жеков започва в „ Славия”, с който едвам 16-годишен става първенец. На 19 се мести в тогавашния „ Левски Сиконко” и в интервала 1999 – 2006 година печели още 6 трофеи и 5 купи на страната. След това поема към чужбина и кариерата му минава през „ Нефтяник” (Рус), „ Патрон” (Гър), „ Олимпиакос” (Гър), „ Галатасарай” (Тур), „ Пиаченца” (Ит), „ Томис” (Рум), „ Бешикташ” (Тур) и „ Галац” (Рум). Жеков има над 250 мача за националния тим, с който печели три бронзови медала – от международното състезание в Япония (2006 г.), Световната купа в Япония (2007 г.) и европейското в Турция (2009 г.).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР