Андрей е младеж на 21 години, настанен в един от

...
Андрей е младеж на 21 години, настанен в един от
Коментари Харесай

Бърз, смел и сръчен

Андрей е юноша на 21 години, настанен в един от ръководените от съдружие „ Дете и пространство “ Центрове за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания „ Вяра “ в гр. Русе.
Целият си живот, преди постъпването му при нас преди 6 години, е прекарал по разнообразни домове за деца без родители. Разказвал ни е за всички тях, само че не желае да пази мемоари от това си минало … Освен, че и до ден сегашен „ има една жена, с която се познавам още преди да дойда тук. Тя е психолог и постоянно е до мен, даже и в този момент. С нея мога да си приказвам за доста неща, постоянно ме слуша, когато има време и ми оказва помощ, когато желая нещо “ споделя той.
При нас Андрей е вкъщи си, има лична стая, в която самичък е избрал мебелите и подредбата им. С доста внимание и въодушевление я е украсил за Коледа. Казва, че е „ началник на стаята си “. Най-много поддържа връзка с детегледачките и профилирания екип – обществен служащ, възпитател, кинезитерапевт, ерготерапевт, психолог, шеф.
Андрей има изявени разнообразни ползи: разглобява каквото види, най-често това са бравите на вратите или в банята. Понякога се случва да разглоби елементи и от асансьора, „ за многообразие “, както споделя той. Това го прави благополучен, както и общуването с майсторите, които идват да поправят и да поработят дружно с него, изключително с кабелите.
„ А в случай че знаете под леглото ми какво сервизно помещение е... Само очаквам някои от моите обичани детегледачи и експерти да каже, че има проблем и бързо се втурвам да покажа, че мога да оказа помощ. Аз съм майсторът, който събира и поправя всякакви движимости “. Напоследък компютрите са му пристрастеност, като на всички младежи. Сам споделя, че би трябвало да прави и други неща, с изключение на да стои на таблета.
Друг мощно изразен интерес, Андрей демонстрира и към спорта: плуване, фитнес и игра на тенис на маса. След всяка подготовка се усеща по-спокоен, по-уверен и по-самостоятелен. Спортът е едно от заниманията му.
Една от последните му хрумвания, а за какво не и фантазия, е да тренира свободно в двора на къщата, в която живее. Място има, предпочитание и подготвени младежи също – Андрей живее дружно с още 13 деца и младежи с разнообразни увреждания и психологични премеждия, а той, дружно с Димо и Славин са нашите съществени спортисти, които се „ зареждат от спортуването “ и чакат своя стрийт фитнес.
До преди година и половина тези младежи излизаха всекидневно на разходка, посещаваха друг спорт по ползи. Участваха в маратони, районни параолимпийски надпревари по тенис на маса, плуване, противоречиви танци. Всеки един от тях има своите занимания, обичани занимания, само че общото посред им е желанието за спорт, изява и интензивност, които в обстановка на пандемия, за жалост, са лимитирани.
Можете да ги подкрепите в устрема им за спорт, като дарите до 28 декември, 2021 година посредством:
Кампанията ни в -
Директно подаяние по сметка, като се свържете с нас! Прилагам линк към нашия фейсбук, с цел да разгледате какво вършим и да се запознаете повече с нас:
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР