Андрей Деркач – депутат от Върховната рада на Украйна, публикува

...
Андрей Деркач – депутат от Върховната рада на Украйна, публикува
Коментари Харесай

Украински депутат пусна записи на разговори между Порошенко и Байдън

Андрей Деркач – народен представител от Върховната рада на Украйна, разгласява аудиозаписи на телефонни диалози сред някогашния президент Петро Порошенко и някогашния визепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън, предава БГНЕС. В тях двамата водачи и ръководителят на Държавния департамент Джон Кери разискват въпроси от вътрешната политика на Украйна.

Първата тематика от диалозите е даването на 1 милиард $ в подмяна на запазването на схемата [на работа] на „ Burisma “ – компанията, която се свързва със сина на Джо Байдън Хънтър, оповестява ТАСС. Разговорите са се провели в края на 2015 година и през 2016 година, прецизира Деркач по време на днешната конференция в Киев.

На единия от записите сред Порошенко и Кери, извършен на 3 декември 2015 година, американският посланик приканва украинския президент да „ прегледа опцията за решение на казуса със промяната на генералния прокурор Виктор Шохин “. Кери споделя, че този въпрос безпокои вицепрезидента Байдън.

Украинският народен представител огласи и запис на диалог сред Байдън и Порошенко от 22 март 2016 година, на който се чува по какъв начин мъжки глас, сходен на този на Байдън споделя: „ Ако имате ново държавно управление и нов общоприет прокурор, ще бъда подготвен да подпиша обвързване на стойност 1 милиард $ “. В отговор другият събеседник, за който се твърди, че е Порошенко, дефинира думите на американския политик като „ извънредно мощна мотивация “.

„ Един от вероятните претенденти за тази служба е водачът на моята секта [Юрий] Луценко <...> Ако смятате, че политически стимулираната персона не е напълно подобаваща, от ваша позиция, ще отдръпва предлагането си “, споделя Порошенко.

Според записите, украинският президент моли да му бъде изпратен човек от американското посолство или от друга страна, с който да съгласува въпроса с работата на прокуратурата.

В записите се съдържат и други данни, които приказват за интервенция на американските политици във вътрешните работи на Украйна. Байдън поучава колкото е допустимо по-скоро да се организира национализация на „ Приватбанк “, до момента в който Доналд Тръмп още не е пристигнал на власт в Съединени американски щати. Порошенко дава пояснения за повишението на цените за украинците и трансформирането на предприятия в страната.

Според депутата Андрей Деркач, записите съдържат учредения за покачване на обвиняване против Порошенко в държавна измяна.

До момента няма реакция на забърканите от украинския народен представител посредством аудиозаписите лица, страни и компании.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР