Андрей Белоусов, неговият пръв заместник, ще поеме временно функциите му

...
Андрей Белоусов, неговият пръв заместник, ще поеме временно функциите му
Коментари Харесай

Руският премиер Михаил Мишустин е заразен с коронавирус

Андрей Белоусов, неговият пръв заместител, ще поеме краткотрайно функционалностите му

Руският министър председател Михаил Мишустин разгласи, че е инфектиран с ковид (COVID-19), съобщи ТАСС.

" Току-що стана известно, че тестванията, които направих за ковид, са дали позитивен резултат ", съобщи Мишустин по време на видеовръзка с съветския президент Владимир Путин. Президентът от своя страна пожела на Мишустин скоро да се възвърне. Мишустин е вторият министър председател на Стария континент след Борис Джонсън, който е с ковид. По-рано този месец английският министър-преседател беше приет в болница в Лондон, а седмица по-късно беше и изписан.

Кремъл популяризира разговора сред Путин и Мишустин от довечера, състоял се посредством видеовръзка сред двамата, след което съветският президент подписа указа Андрей Белоусов, заместител на Мишустин, да поеме управлението на държавното управление краткотрайно, до момента в който министър председателят оздравее. Предложението е на самия Мишустин.

" Уважаеми Владимир Владимирович, преди малко стана ясно, че пробата ми за ковид е позитивен. В тази връзка, в сходство с условията аз съм задължен да съблюдавам самоизолация и да извършвам предписанието на лекарите. Необходимо е да го направя за сигурността на моите сътрудници. Правителството ще продължи да работи в естествен режим. Планирам да държа дейна връзка с сътрудниците по телефона и с видеовръзка с вас по всички значими въпроси. А в качеството на краткотрайно изпълняващ отговорностите ми предлагам кандидатурата на Андрей Ремович Белоусов ", споделя във видеовръзката Мишустин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР