Андрей Бабиш, смятан за следващия премиер на Чехия след изборите

...
Андрей Бабиш, смятан за следващия премиер на Чехия след изборите
Коментари Харесай

Страшен скандал в Чехия! Обвиниха кандидат-премиер в измама за милиони

Андрей Бабиш, считан за идващия министър председател на Чехия след изборите този месец, разгласи, че публично против него са повдигнати обвинявания за машинация по случай, обвързван с евросубсидия за 2 милиона евро.

Бабиш неведнъж отхвърля обвиняванията, пояснявайки, че следствието е скрит план на враговете му, които не желаят да поеме властта в Чехия. „ Получих решение за начало на наказателно произвеждане по псевдослучая… неотложно ще апелирам това решение„, сподели Бабиш в известие.

През август прокуратурата изиска от Народното събрание да снеме имунитета на милиардера, водач на придвижването ANO, и на заместник-председателя на ANO Ярослав Фалтинек. На 6 септември Народното събрание гласоподава за анулация на имунитета им. Говорител на партията разясни, че Фалтинек, някогашен началник на компании на Бабиш, също е упрекнат в машинация.

Очаква се партията на милиардера да завоюва изборите на 20-21 октомври, което още веднъж ще му даде имунитет. Парламентът още веднъж ще би трябвало да гласоподава за снемането, с цел да разреши на прокуратурата да продължи следствието.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР