Андрей Бабиш е шокиран от реакциите около сделката за ЧЕЗПремиерът

...
Андрей Бабиш е шокиран от реакциите около сделката за ЧЕЗПремиерът
Коментари Харесай

Андрей Бабиш е шокиран от реакциите около сделката за ЧЕЗ

Андрей Бабиш е шокиран от реакциите към договорката за ЧЕЗ Премиерът на Чехия е изразил безпокойствие от метода, по който се показва в общественото пространство продажбата на бизнеса на ЧЕЗ в България . Такава позиция е изразил Андрей Бабиш в изявление пред чешкото издание " Лидове вести ", заяви за Дарик радио шефът на изданието Веселин Вачков .

Според Вачков за разлика от България в Чехия продажбата на енергодружеството се възприемала като чисто комерсиална договорка. По мотив изявленията в българските медии чешкият министър председател е призовал управлението на ЧЕЗ да обяснят дали има аргументи за безпокойствие или не: „ Чешкият министър председател е шокиран от реакциите в България “.
 Андрей Бабиш БГНЕС

Интересите на чешката компания към планове в нуклеарната енергетика не са причина ЧЕЗ да напусне България , разясни Веселин Вачков: „ Една от главните аргументи, заради която се изтеглят, са проблемите, които има българската страна с регулатора – ЧЕЗ води интернационален арбитраж с България, всички тези усложнения са довели до решението да потърси излаз от българския пазар “.

На няколко пъти градусът на напрежение в връзките сред ЧЕЗ и българските институции доста се увеличи през годините. Беше обсъждан разновидността да бъде лишен лицензът на сдружението, само че до сходна развръзка не се стигна. ЧЕЗ беше неведнъж глобявана по разнообразни аргументи за нарушаване на българските закони. Компанията съди българската страна в трибунал поради вреди, получени от ЕРП-то.
 Борисов Бабиш Министерски съвет, пресцентър
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР