Андрей Бабиш Движението АНО на чешкия премиер Андрей Бабиш обяви,

...
Андрей Бабиш Движението АНО на чешкия премиер Андрей Бабиш обяви,
Коментари Харесай

Чешкият премиер Андрей Бабиш няма да преговаря за подкрепа на крайната десница


Андрей Бабиш

Движението АНО на чешкия министър председател Андрей Бабиш разгласи, че няма да договаря с крайната десница за поддръжка за сформиране на ново държавно управление и преустановяване на политическата рецесия в Чехия, съобщи Франс прес.

Движението АНО, което завоюва 78 от общо 200 депутатски места на парламентарните избори през октомври, ще възобнови договарянията със социалдемократите.

" Ръководството на АНО даде мандат на преговорния екип да възобнови договарянията със социалдемократите ", написа Бабиш в Туитър.

" Тъй като АНО желае да възобнови договарянията с нас, ще се радваме да чуем техните хрумвания. Социалдемократите са подготвени за съществени договаряния в полза на страната и народа й ", съобщи в Туитър водачът на Социалдемократическата партия Ян Хамачек.

Премиерът не изясни за какво се отхвърля от договаряния с крайната десница, която е намерено антиевропейска и антимюсюлманска.

Независимият политически анализатор Иржи Пехе съобщи, че Бабиш не трябва да попада " в клопката на държавно управление на малцинството с поддръжката на крайната десница, която има доста неприятна известност ". Западните медии я назовават неонацистка партия и това ще съсипе репутацията на Бабиш в чужбина, добави той.

След неуспеха на договарянията със социалдемократите предходната седмица, Бабиш изиска помощта на президента Милош Земан за превъзмогване на безизходицата. Земан го посъветва да договаря с комунистите и крайната десница.

Коалиционно държавно управление сред АНО и социалдемократите ще се нуждае от поддръжката на комунистите, с цел да разполага с парламентарно болшинство, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР