Андреа Довициозо затвърди шампионските си амбиции в MotoGP с великолепна

...
Андреа Довициозо затвърди шампионските си амбиции в MotoGP с великолепна
Коментари Харесай

Довициозо взе изумителна победа в Гран при на Австрия от MotoGP

Андреа Довициозо затвърди шампионските си упоритости в MotoGP с превъзходна победа в надпреварата за Гран при на Австрия. Пилотът на " Дукати " изпревари с 0.176 сек. водача в международния шампионат Марк Маркес с " Хонда ".

Успехът е първи в историята за " Дукати " на пистата в Австрия.

Състезанието на " Ред Бул кръг " се разви удивително, като предложи огромна борба и доста изпреварвания. Маркес потегли от полпозишън за трети път подред, като зад него стартираха двамата водачи на " Дукати ".

Довициозо и Хорхе Лоренсо притиснаха първенеца, а последният се изстреля напред, с цел да поведе колоната. Както и в предходния старт в " Бърно ", Лоренсо беше доста бърз в началните обиколки, като разчиташе на меки гуми. Той натрупа задатък от близо 1.5 секунди, само че по-късно загуби движение.

Данило Петручи от " Прамак Дукати " започва доста неприятно и потъна в класирането, а малко по-късно се отхвърли, поради проблеми с налягането на маслово в своя мотоциклет.

Валентино Роси потегли едвам от седма позиция, само че дружно с Дани Педроса съумя да си пробие път напред. В един миг Доктора беше най-близо до водещата тройка, притискайки Довициозо, а зад него беше съотборникът му Маверик Винялес.

 Пилотите на
© EPA

Пилотите на " Ямаха " Винялес и Роси, още веднъж имаха сложен уикенд, завършвайки шести и седми.

И двамата водачи на " Ямаха " обаче позволиха неточности, които доведоха до загуба на позиции в колоната.

В края на надпреварата Винялес и Роси финишираха шести и седми, като нито бяха застрашени от водачите зад тях, нито имаха късмет да се приближат до водачите. Машините на " Ямаха " изгубиха преимуществото си при ускорението, което имаха, а след надпреварата Роси се оплака и от неприятна работа на гумите си.

В челото имаше две обособени борби сред " Хонда " и " Дукати ". Маркес си оспорваше първото място с Довициозо, до момента в който Педроса се бореше с Лоренсо, само че съумя да се откъсне надалеч пред него. Дребничкият испанец пресече финала трети, като това е трети следващ подиум за него.

В продължение на няколко обиколки Маркес водеше пред италианския си противник, само че позволи неточност при влизането на един от завоите и по този метод сдаде водачеството.

Световният първенец пробваше разнообразни офанзиви, само че доста опитния Довициозо контролираше чудесно темпото. В последния завой имаше същинска драма, откакто Дови отвори траекторията, подканвайки да бъде изпреварен и да направи контра.

Маркес обаче беше този, който опита трик, контрирайки, само че водачът на " Дукати " съумя да форсира по-бързо на финалната права и да я пресече първи.

 Дани Педроса пръска едно от девойките на подиума.
© EPA

Дани Педроса пръска едно от девойките на подиума.

" Много съм благополучен за тима, уикендът беше сложен, само че моторът беше по-силен в надпреварата от предните дни. Получи се зрелищна борба, доста хубава, колкото и да не е прелестно Марк да бъде зад теб ", сподели Довициозо след финала.

Той към този момент има три победи през сезона, като по-рано победи на " Муджело " и " Барселона ". Италианецът се изкачи на второ място в генералното класиране със 158 точки.

 Маркес и Довициозо се бореха рано до рамо по време на цялото съревнование.
© EPA

Маркес и Довициозо се бореха рано до рамо по време на цялото съревнование.

Маркес резервира водачеството със 174, а Винялес към този момент е трети със 150. Четвърти е Роси със 141, пред Педроса – 139.

" Бях на лимита, безусловно на ръба трябваше да карам непрекъснато. Задната ми гума към този момент нямаше никакъв запас, беше ми доста мъчно, само че се пробвах да изпреваря Дови. Състезанието обаче беше ужасно, огромно шоу се получи, постоянно се пробвам да печеля ", сподели Маркес, който не съумя да вземе трета поредна победа след тези в Германия и Чехия.

Следващият старт за сезона е след две седмици на пистата " Силвърстоун " във Англия.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Авто-мото (1467)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР