Андреа Буратини беше избран от Управителния съвет на БФ Волейбол

...
Андреа Буратини беше избран от Управителния съвет на БФ Волейбол
Коментари Харесай

Новият треньор на волейболните национали до 17 години: Получих огромен шанс и ще го използвам

Андреа Буратини беше определен от Управителния съвет на БФ Волейбол за народен треньор на мъже под 17 години. Италианският експерт, който от дълго време живее в България, даде първото си изявление на новия пост пред формалния уебсайт на федерацията.

" За мен това е голям късмет. Този тим има късмет да се показа мощно. На тази възраст е извънредно значимо да се работи вярно. Имаме три мощни отбора при момчетата родените 2004, 2005 и 2006 година. Сега е ред да създадем още едно потомство. Мисля, че мога да оказа помощ на федерацията с моя опит. Трябва да видя всички момчета. Досега имах главно наблюдаване върху състезателите в Левски и Люлин. Но мощни има и в Черно море, и в други тимове. Важно е да работя в екип с всички. Такава е концепцията ми.
 Треньорът на Марица: Успях да продължа това, което направиха другите преди мен
Треньорът на Марица: Успях да продължа това, което направиха другите преди мен

Затвърдихме позициите на Марица Пловдив като най-хубав тим в България и непрекъснат участник в групите на Шампионската лига, споделя Борислав Крачанов

Засега нямаме стратегия. В този миг задачата е да оказваме помощ оптимално на тима до 20 години, който води Мартин Стоев. След като мине неговата подготовка, ще се съберем и ще създадем програмата. Искам да бъда дружно с тима ми в продължение на един месец. Ще имаме Балканиада, която няма да е преди юли. Сигурно е, че шампионатът ще бъде в София. Искам преди него да направя най-малко 3-4 контролни мача ", стартира Андреа Буратини.

Специалистът разяснява и равнището на българския тим: " През декември участвахме в интернационален шампионат и видях, че имаме положително равнище. Не мога действително да преценява какво е по отношение на останалите в Европа, само че можем да сме като равни на всички. В Италия, несъмнено, равнището е извънредно високо. Франция - също. Важно е, че в България имаме единна система за подготовка, сходна на италианската - за посрещане, блок, отбрана. Трябва да усъвършенстваме тези детайли. Още не сме безспорен топ, само че с добра работа съм сигурен, че ще се борим за първите места. Посоката е вярна.

Ако желая да работя с младите състезатели, би трябвало да приказвам. Затова и не спирам да изучавам езика. Още доста има какво да се желае от мен в това отношение. Когато работиш с мъжете, е доста по-лесно. Тогава британският е задоволителен. Но при младите българският е наложителен. Федерацията ми даде огромен късмет и аз желая да го употребявам по най-хубавия метод ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР