Андреа Амон, директор на Европейския център за контрол и превенция

...
Андреа Амон, директор на Европейския център за контрол и превенция
Коментари Харесай

Експерт: Вирусът няма да изчезне без ваксина

Андреа Амон, шеф на Европейския център за надзор и предварителна защита на болесттите (ЕЦПКЗ), сподели, че вирусът COVID-19 е достигнал своя пик в Европейски Съюз и понижава в множеството държави-членки.
Тя сподели, че рестриктивните мерки за придвижване и обществена изолираност са понижили разпространяването на ковид с 45 % от началото на пандемията в Европа, само че че вирусът няма да изчезне, до момента в който не бъде открита ваксина.
Амон сподели пред комисията по околна среда и публично здраве на Европейския парламент, че новият ковид е заразил 3,5 милиона души по света и че са регистрирани 250 000 смъртни случая.
" Последните данни от Европейски Съюз, Европейското икономическо пространство и Обединеното кралство демонстрират, че 1,1 милиона души са били инфектирани, а над 130 000 са умряли ", сподели Амон.
Тя акцентира обстоятелството, че в Европа изключително тежко са наранени старческите домове и в някои страни повече от 50 % от смъртните случаи са точно в такива места в някои страни.
Амон добави, че в процеса на последователно унищожаване на ограничаващите ограничения, с цел да се понижи броят на заболели и мъртви, както и да се управлява разпространяването на вируса и неговото предаване, страните би трябвало да се съсредоточат върху няколко значими точки.
Става въпрос за основаване на тактика за наблюдаване на интензивността и разпространяването на вируса, въздействието върху здравния бранш, както и мониторинг на спазването на физическото разстояние сред жителите.
Друг миг съгласно нея е разширение на потенциала за тестване, ранно разкриване и уединяване на доказани случаи, което включва отбрана на рискови групи и оценка на общия имунитет.
„ Страните би трябвало да извърнат особено внимание на т.нар наблюдаване на контактите, задоволителен потенциал на здравния бранш, само че и за оценка на реакцията до момента, с цел да се разпознават най-хубавите практики и извлечените поучения ”, сподели Амон.
Тя акцентира значимостта на приемането на тактика за социална информация по отношение на рисковете и други аспекти на COVID-19.
" Гражданите би трябвало да имат поради, че този вирус няма да изчезне, до момента в който не получим имунизацията ", предизвести Амон.
 
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР