Андре Рене Русимоф е едно много специално име в Холивуд

...
Андре Рене Русимоф е едно много специално име в Холивуд
Коментари Харесай

Чудовището Андре - гигантът с български корени

Андре Рене Русимоф е едно доста особено име в Холивуд и Световната федерация по кеч. Присъства и в върховете на Гинес за максимален професионален кечист (за неговото време), само че преди да получи тази корона, Андре минава през доста провокации.

Родителите му емигрират във Франция и са българинът Борис и неговата полска майка Мариана. Още в най-ранна възраст Андре демонстрира, че страда от гигантизъм и доближава височина от 191 сантиметра с тегло от 91 кг, оповестява chr.bg
Сред съучениците си е изглеждал много впечатляващо, имайки поради, че това са размерите му на 12-годишна възраст. Плановете за бъдещото „ 8 знамение на света “ са били да работи като фермер и затова не възнамерявал да приключва гимназия.

Докато е бил там, Русимоф показвал впечатляващи математически качества. Когато почнал да работи в фамилната плантация, брат му обяснявал, че Андре правил работата на трима души. Работил е и като дърводелец, само че нито едно от тези занимания не носило изключително благополучие.

Спортната кариера стартира някъде на 18-годишна възраст с преместването в Париж. Там е видян от локален промоутър на име Оберт Лагает. Размерите на Русимоф били задоволително впечатляващи, с цел да бъде пропуснат на кръга. Понеже парите не стигали, бъдещият герой работил денем като преносвач, а вечер упражнявал колкото се може повече.

През 1966 година се оказва, че и Париж не е задоволително огромен за Андре, а и срещата с Франк Валойс разрешава преследването на кариерата във Англия, Германия, Австрия, Нова Зеландия и даже Африка. Андре обикаля света и даже съумява да дебютира в Япония, където кеч борбите са сериозна традиция.



Първото име е „ Чудовището Русимоф “. С Майкъл Надор бързо получава шампионския пояс за борби по двойки. Именно в Япония схваща, че страда от гигантизъм.

Следващата спирка е Монреал, Канада през 1971 година. И до момента в който феновете желаят да го гледат, промоутърите не могат да намерят задоволително съперници, с които да го изправят на кръга.

Интересна загуба е тази от Аднан Ал-Кайзи. Не е ясно какви са били връзките за този мач, само че иракският професионален кечист съумява да дръпне малко връзки със собствен добър съученик, който да помогне за случването на спортното събитие. Името на положителния другар е Саддам Хюсейн. С други думи, Андре е получил сериозна сума, с цел да се бори против човек с височина от 183 сантиметра и 116 кг.

Най-накрая Андре стига до Винс Макмен, който публично декларира, че би трябвало да се промени визията на спортиста. Вместо толкоз еластичен и бърз, както е първоначално, преди да напредне възрастта му, Андре би трябвало да бъде колос с по-малко придвижвания. Другата значима детайлност е новият му прякор – Андре Гигантът.



Официалният дебют на левиатана е на 26 март 1973 година и представянето стартира с победа над Бъди Улфи в Медисън Скеур Гардън. Феновете го обичат поради детското му лъчение и впечатляващата физика.

Интересен факт е, че Андре е част от програмата за дуели сред борци и боксьори и се изправя против боксьора Чък Уепнър. Това е затоплянето за специфичната борба сред Мохамед Али и Антонио Иноки.

Трябва да отбележим, че Андре прави по-сериозното шоу и печели мача с изхвърлянето на боксьора отвън кръга. През 80-те години кечистът съумява да тушира Хълк Хоган и в това време функциите са обърнати – Хълк Хоган е злодеят. В идващите години се оформя добра омраза и чак през 1987 година Хоган съумява да върне жеста на Андре и по този метод да стане един от дребното в историята, които могат да се похвалят с такава победа.



Междувременно Винс Макмен оформя съществено своята империя и стартира да подписва контракти с всички звезди, принуждавайки ги да се демонстрират единствено в неговия формат. Французинът с български корени получава специфични права и никой не го лимитира да пътува до Япония и да взе участие в спортните събития там.

Размерите му мъчно биха разрешили да бъде контузен, само че и това се случва, когато се изправя против „ Монголския колос “ Килър Кан. С височина от 191 сантиметра и 141 кг, той най-малко можел да бъде в калибъра на Андре. Някои източници и до през днешния ден имат вяра, че Кан съумява да счупи глезена на Андре, само че истината е, че ден по-рано самият Русимоф съумява самичък да свърши тази работа.

Контузията разрешава на сценаристите да развият тази история и да засилят конфликтите сред великаните. Феновете преиждат и се водят най-различни мачове, в това число „ Мач за монголска носилка “ – загубелият би трябвало да напусне кръга на носилка. И по този начин историята се продава много съществено в Съединени американски щати и Япония.

С размерите си, борецът би трябвало да се изправя единствено против други великани. Опитът към този момент е посочил, че тези, които не са в тази категория могат да пострадат по-сериозно. Някои от най-великите пикове в кариерата са свързани с огромните звезди на Винс Макмен. Русиноф се съгласява да стане изверг в идващия сезон и да се изправи против Хълк Хоган.



След като сценаристите съумяват да нажежат ситуацията, двамата се схващат да излязат един против различен на Кеч Мания 3 през 1987 година. Преди това ще се бият в „ Кралски конфликт “, където дисквалификацията става единствено посредством изхвърлянето на съперника отвън въжетата. Точно в този мач Русиноф подвига Хълк Хоган над въжетата и го изхвърля, заявявайки по-късно в интерюто, че е усетил забележителна физическо превъзходство.

В деня на прослувутия мач Андре тежи към 240 кг. Теглото е реализирано в резултат на стрес и предходна интервенция на гърба. През цялото време Русиноф изпитва болежка, тъй като костите му не могат да понесат това тегло и под своето бойно трико носи специфичен защитен колан.

За зрелището на всички, Хоган съумява да вдигне Андре и да го тръшне на кръга. Години по-късно ще признае, че съперника му е тежал най-малко 320 кг и цената за това представление е била разкъсването на плоския мускул в гърба. Всеки дуел се случва под сюжет и щом зрелището се оркестрира, враждите сред спортистите могат да бъдат следени. Има една легенда, че даже Винс Макмен не е знаел какво се схващат неговите играчи.

Истината е, че доста по-рано Андре се съгласява да изгуби, тъй като не се е възстановил. Това несъмнено не е краят на мачовете с Хълк Хоган, тъй като по това време ефира не може да обиколи всеки американски дом.

Историята като кечист е впечатляваща, само че по това време всеки желае да употребява услугите на великана. Последната поява на телевизионния екран е на Clash of the Champions XX, където Андре дава изявление. Следващата му спирка е киното. Там си партнира с Арнълд Шварцнегер във кино лентата „ Конан Разрушителя “, а най-паметната му роля е в „ The Princess Bride “.

Този филм бил особена горделивост за него постоянно носил копие в себе си на всички места, с цел да го гледа, когато му остане свободно време. Последната му поява е във кино лентата „ Пазар за майки “ през 1994 година.

В персонален проект, френският спортист с български корени има една доста впечатляваща линия – голям обожател на алкохола. Поставените върхове са забележителни и съгласно някои очевидци в шпации от 6 часа може да бъдат поети към 41 литра бира. На събитие от Кеч Мания, Андре изпил към 73 литра бира и този удобен връх бил доказан от неговите сътрудници.

За 9 часа, когато спортистите решили да се надпиват с бира Русимоф изпива към 116 бири. Носи се легенда, че Андре толкоз постоянно обичал да пийва, че най-голямата заплаха нормално била затискането от колоса. С неговото впечатляващо тегло било доста мъчно някой да успее да го отмести, а може да си визиите какво изпитва затиснатия Левиатан.

По време на фотосите на „ The Princess Bride “, полицията на Ню Йорк пуска служители на реда под прикритие, които да наблюдават Андре и да пазят близките от вероятно затискане.

Пиянството също не било най-хубавото срещано, само че пък рядко човек е можел да види Андре ядосан. Гигантът имал необикновено положително сърце. Хората го разказват като доста деликатен и великодушен човек. Приятелите му описват, че спортистът обичал да заплаща постоянно сметките и даже плащал вечерите, когато е поканен като посетител.

Една вечер бил на маса с Шварцнегер и Уил Чембърлейн. Шварцнегер се опитал безшумно да заплати на сервитьорката, без да издава желанията си на компанията, изпреварвайки Андре. Докато се опитвал да свърши тази работа, Андре и Уилт го подвигат и го поставят на покрива на колата му. Съществува и една друга забавна история от времето му в Канада. Една вечер Андре си пиел добродушно в бара, когато четирима души почнали да му се подиграват за размерите.

През цялата вечер очевидци описват по какъв начин Андре се е опитвал да ги пренебрегва, само че даже и неговото волско самообладание имало граници. След като буен и подгонил сеирджиите, те самоуверено решили да се скрият в колата си и да избягат. В опитите да потеглят, Андре хваща автомобила им и го прекатурва по таван, до момента в който четиримата са вътре. Никой не подал тъжба против него, а той самият решил да продължи да си пие добродушно в бара.

Когато не се състезавал и не бил в светлината на прожекторите, Андре прекарвал времето си в личното си ранчо в Северна Каролина. В множеството случаи пътувал и не можел да почива толкоз доста, само че щом се завърнел, Андре предпочитал да прави огромни радостния и вратите му постоянно били отворени за другари. Понеже не можел да пазари, тъй като непрекъснато бил преследван от почитатели, Андре решил, че всички негови поръчки ще се случват по телефона.

Хората с гигантизъм не съумяват да живеят по-дълго от останалите. Андре е открит мъртав през януари 1993 година в хотелската си стая в Париж. Прибира се, с цел да погребе татко си и до момента в който е там, решил да остане за рождения ден на майка си. Лекарите откриват, че сърцето му е спряло през нощта.

В наследството си добродушният исполин изискал да бъде кремиран и разпилян над ранчото си. Всичките му пари и имущество отиват при единствената му щерка, с която се е виждал единствено няколко пъти през живота си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР