Андон Балтаков е новият генерален директор на Българското национално радио,

...
Андон Балтаков е новият генерален директор на Българското национално радио,
Коментари Харесай

Андон Балтаков е новият шеф на БНР

Андон Балтаков е новият общоприет шеф на Българското национално радио, реши през днешния ден Съвет за електронни медии.
Той беше определен от втория опит, откакто при първото гласоподаване никой от претендентите не съумя да завоюва нужните по закон три от общо петте гласа на членове на регулатора.
При второто гласоподаване Балтаков получи 4 гласа " за " и един " въздържал се ". Въздържа се членът на Съвет за електронни медии Розита Еленова, която сподели, че продължава да поддържа Антон Митов.
Решаващият глас за Балтаков в действителност беше на Ивелина Димитрова, която при първото гласоподаване отдаде своите желания на различен претендент - Митко Димитров. Тя се аргументира, че при претендентите има риск, само че доста по-голям риск е БНР тъкмо в този миг да остане без определен титуляр и поради това тя гласоподава за Андон Балтаков, прецизира БНР.
Председателят на Съвет за електронни медии София Владимирова също промени първичният си избор и при второто гласоподаване също заложи на Андон Балтаков, макар че на първото съвещание гласоподава за Антон Митов.
В конкуренцията участваха шестима претенденти: Жени Гаджалова, Антон Митов, Андон Балтаков, Митко Димитров, Даниела Манолова и Александър Велев.
На първото гласоподаване нито един от тях не събра нужното болшинство от три гласа при гласуването.
На него Андон Балтаков и краткотрайно изпълняващият длъжността общоприет шеф на БНР Антон Митов получиха еднакъв брой гласове - по два.
Балтаков ще размени на поста Светослав Костов, който беше предварително освободен след опита за събаряне от ефир на водещата и правосъден кореспондент Силвия Великова и поради невиждано дългото прекъсване на ефирното лъчение на стратегия " Хоризонт " на 13 септември 2019 година
По време на чуванията на претендентите за общоприет шеф в понеделник и вторник членовете на Съвет за електронни медии показаха концепцията на Андон Балтаков като най-впечатляваща.
Сред главните проблеми на БНР, които Балтаков уточни при чуването, е незадоволителното замесване на младата публика. По думите му бъдещето на публичната медия е в цифровото пространство. Той акцентира и на нуждата от работа в посока на музикалната стратегия в ефира на БНР.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР