Анджелина Джоли заведе дело срещу Брад Пит, Брад Пит подаде

...
Анджелина Джоли заведе дело срещу Брад Пит, Брад Пит подаде
Коментари Харесай

Непрекъснати съдебни жалби бавят официалния развод на Анджелина Джоли и Брад Пит

Анджелина Джоли заведе дело против Брад Пит, Брад Пит подаде правосъден иск против Анджелина Джоли… Подобни заглавия от време на време се появяват в международните медии от 2016 година, когато една от най-емблематичните холивудски двойки разгласи разлъка и предприе дейности за преустановяване на брака си. В последните месеци обаче взаимните обвинявания валят едно след друго, а юристите им подават тъжба след тъжба, предава Българска телеграфна агенция.

Джоли и Пит се разделиха преди шест години, а през април 2019 година бяха оповестени от арбитър за законно необвързани ,

само че борбата за попечителството над най-малките им четири деца към момента не е решена и съгласно наблюдаващи надали скоро ще бъде финализирана. Паралелно се разиграват и още сюжети, в чиято основа са финансови разногласия, допринасящи за протакането на формалното решение за развода на актьорите, носители на награди “Оскар ”. 

Преди дни стана ясно, че 47-годишната Анджелина Джоли е внесла поредна тъжба против Брад Пит (58 г.), като го упреква в домашно принуждение.

Актрисата показва случай от 2016 година по време на полет с частния им аероплан сред Франция и Съединени американски щати. Според изказванията ѝ брачният партньор я хванал за главата и я раздрусал пред погледите на децата им, които се пробвали да защитят майка си.

Всъщност тези обвинявания на актрисата към някогашния ѝ сътрудник напълно не са нови

- те са включени в документите по бракоразводното им дело. ФБР и американски институции, отговарящи за отбраната на децата и фамилията, ревизираха случая, само че не откриха задоволително доказателства, с цел да бъдат подхванати правни дейности против Брад Пит. 

Точно поради домашно принуждение Анджелина Джоли изиска бракоразвод след двегодишен брак и десетгодишна любовна връзка с Пит ,

почнала на снимачната площадка на кино лентата “Мистър и мисис Смит ” през 2003 година При депозирането на документите за анулиране на брака тя упрекна брачна половинка си, че е протегнал ръка на 15-годишния им по това време наследник Мадокс. 

Актрисата подаде последната тъжба против някогашната си половинка на фона на ескалацията на напрежението сред двамата

поради имение и винарна към него в Южна Франция, добити през 2008 година Спорното шато “Миравал ” е с повърхност 500 хектара, от които 50 хектара лозя, и се намира в департамента Вар. Това е мястото, където блестящата холивудска двойка, станала известна и като Бранджелина, подписа брак през 2014 година на гала, защитавана в загадка.

В началото на тази година стартира и правосъдната сага към френското имение ,

което двамата получиха освен като ваканционен парцел, само че и като бизнес инвестиция. Брад Пит заведе дело против някогашната си половинка, ядосан, че тя е продала без негово познание и утвърждение дял от винарната на интернационална компания. Актьорът упорства, че имали съглашение взаимно да се осведомят за сходни планове. Пит акцентира, че персонално е създал винарната, известна със своето розе, а Джоли няма принос за това. Той също по този начин твърди, че при закупуването на парцела е платил 60 на 100 от цената, а Джоли - 40 %. Брад Пит упорства договорката да бъде анулирана, а също по този начин Анджелина Джоли да покрие породените му вреди, чийто размер обаче не се показва. Според артиста тя е унищожила опцията той да ръководи винарната. 

От неотдавна заведеното насрещно дело стана ясно, че актрисата е избрала да продаде своя дял от винарната ,

тъй като не се чувствала удобно в бизнес, обвързван със спиртни питиета и поради „ приетият проблем на Пит да злоупотребява с алкохол “. През 2019 година пред в. “Ню Йорк таймс ” артистът показа, че е посещавал известно време срещи на анонимните алкохолици.

Спорът за шато “Миравал ” към този момент остава неуточнен, тъкмо както и въпросът за попечителството над децата .

След развода се твърдеше, че двамата са се договорили извънсъдебно за развъждането на наследниците. По-късно обаче Джоли настоя децата да бъдат поверени единствено на нея. Пит също изиска опция да се грижи за тях.

Те имат общо шест деца, като три са осиновени :

синовете Мадокс (21 г.) и Пакс Тиен (18 г.), дъщерите Захара (17 г.) и Шайло Нувел (16 г.), както и близнаците Нокс Леон и Вивиан (14 г.). През 2021 година бе разпоредено грижата за децата да бъде поделена на половина, само че решението бе анулирано месеци по-късно след тъжба на Джоли, защото се оказа, че съдията е в спор на ползи поради близки връзки с юристите на Брад Пит. И всичко стартира още веднъж - правосъдни искове, тъжби, взаимни обвинения…
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР