Анджелина Джоли е в Йемен, а повод за отпътуването ѝ

...
Анджелина Джоли е в Йемен, а повод за отпътуването ѝ
Коментари Харесай

Джоли, жените и войната. Но не тази в Украйна!

Анджелина Джоли е в Йемен, а мотив за отпътуването ѝ е да обърне вниманието на света съм филантропичната рецесия там.

"Дойдох в Аден, с цел да се срещна с бежанци и да покажа поддръжката си за хората в Йемен “, написа тя в Инстаграм. „ Докато гледаме ужасите, които се случват в Украйна, аз съм тук, с цел да поддържа хората в Йемен, които също обезверено се нуждаят от мир “, показа актрисата, известната с дейната си позиция и благотворителните си акции по ред наболели филантропични въпроси.

46-годишната някогашна брачна половинка на Брад Пит е делегат на благосклонност на Агенцията за бежанците на Организация на обединените нации от 2001 година насам. Тя взе участие в голям брой начинания, като тази в Йемен е една от тези в листата ѝ.



През последните 7 години и половина в Йемен се води война, която към този момент е взела доста жертви и е оставила милиони хора без дом и храна.



„ Ситуацията тук е една от най-големите филантропични рецесии в света с един умрял или ранен на всеки час през 2022 година “, добавя Джоли. „ Това е една стопанска система, унищожена от войната. 20 милиона души в Йемен се нуждаят от филантропична помощ, с цел да оцелеят “, отбелязва още тя.



Актрисата не пропусна да обърне внимание и на войната в Украйна, която сътвори най-голямата бежанска вълна в Европа след края на Втората международна война.

„ Като мнозина от вас, аз се апелирам за хората в Украйна. Фокусът ми дружно с моите сътрудници от Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците е да се направи всичко допустимо, с цел да се подсигуряват отбраната и главните човешки права на разселените хора и бежанците в района “, написа тя преди дни по този мотив.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР