Анджела Георгиу представя арии от най-обичаните опериAнджела Георгиу е сред

...
Анджела Георгиу представя арии от най-обичаните опериAнджела Георгиу е сред
Коментари Харесай

Анджела Георгиу представя арии от най-обичаните опери

Анджела Георгиу показва арии от най-обичаните опери
Aнджела Георгиу е измежду най-талантливите оперни певици на нашето време, а след месец на нейния несравним глас ще се наслаждения и българската аудитория. Тя одобри поканата на Софийската филхармония да изнесе концерт в София, който ще се състои на 25 февруари в зала 1 на НДК.

Към въздействащото сопрано ще се причисли Стивън Костело, който единствено на 37 години се подрежда в листата на най-хубавите тенори в света.

Публиката ще чуе арии и дуети от "Кармен" на Бизе, "Бохеми" и "Мадам Бътерфлай" на Пучини, "Елексир на любовта" на Доницети, "Ромео и Жулиета" на Гуно и други. За откриването на концерта, диригентът и шеф на Софийската филхармония - маестро Найден Тодоров, e избрал красивата интродукция от операта "Набуко" на Верди.

Анджела Георгиу идва за първия си концерт в България единствено няколко седмици откакто беше удостоена с влиятелната премия на фондация "Пучини" на едноименния фестивал в Торе дел Лаго. Наградата е изрично самопризнание за изкуството на Георгиу, която в кариерата си е интерпретирала някои от най-значителните облици за сопрано, основани от Пучини.

Водещият на церемонията Алфонсо Синьорини дефинира личността на румънското сопрано като "неудържима" дива, която се усеща и се държи като такава.

Концертът на Анджела Георгиу е част от програмата във връзка 90-годишния празник на Софийската филхармония.

Билетите за огромното събитие към този момент са в продажба в мрежата на Ивентим и на касата на зала "България", а цените са от 60 до 200 лв.. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР