Анди Руис-младши може да е шампион в четири от петте

...
Анди Руис-младши може да е шампион в четири от петте
Коментари Харесай

Джошуа ще заработи шест пъти повече от Руис - slava.bg

Анди Руис-младши може да е първенец в четири от петте версии в тежката категория на профи бокса, само че ще би трябвало да се задоволи с над шест пъти по-малък хонорар от реванша с Антъни Джошуа. Американецът от мексикански генезис ще получи "едва " 13 милиона $ без значение от изхода на багра в Саудитска Арабия този уикенд, осведоми "Труд ".

Докато някогашният първенец Джошуа ще вземе лъвския къс от $85 млн. Причината е, че изискванията за реванша значително се дефинират от контракта за първия мач на 1 юни, когато Руис беше привикан на пожар да избави галата в Ню Йорк вместо санкции за допинг Джарел Милър.

Така Джошуа ще сложи нов връх за хонорар на английски боксьор, като предходният също е негов - $32 млн. за първата среща сред двамата. Руис пък получи нарастване с $4 млн. на възнаграждението си спрямо Ню Йорк. При нова победа обаче той ще може да остави британеца зад тила си и да се договаря за по-високи суми в идващите мачове.

Сериозният награден фонд за идния пердах идва от домакините от Саудитска Арабия, които предоставиха близо $100 млн., с цел да одобряват събитието.

"Не си мислете, че парите са чак толкоз доста - съобщи Джошуа. - От тях един боксьор би трябвало да се разплати с треньора и екипа си, да си заплати налозите и останалите разноски, тъй че преди да се усетиш, са ти останали не повече от 30-40 %. "

"Проведох дълга подготовка и към този момент нямам самообладание да пристигна мачът - съобщи Руис. - Сигурен съм, че той ще има обстоен проект, само че ние към този момент сме наясно какво ще прави на кръга. Избрали сме съвършената тактика за неговия жанр. Не желая да давам обещание нокаут, само че ще направя всичко допустимо, с цел да печеля. Очаквам Джошуа да се бие от отдалеченост и да пуска прави, а моята работа е да не оставя срещата да премине по този метод. Може да е потрудно или по-лесно, може да се случи всичко. Трябва единствено да пущам ръцете си повече. "
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР