Анди Мъри стигна до победа в първия си официален мач

...
Анди Мъри стигна до победа в първия си официален мач
Коментари Харесай

Анди Мъри направи победно завръщане на корта

Анди Мъри стигна до победа в първия си формален мач след интервенцията, при която тазобедрената му става бе сменена с железна.

Преди интервенцията изглеждаше, че Мъри поставя завършек на кариерата си и даже бе изпратен със специфична гала на Аустрелиън Оупън. Възстановяването обаче вдъхна очаквания на шотландеца, че ще успее да се завърне на корта.

Към момента той го направи на двойки, където физическите старания са по-малко. Мъри направи завръщането си на своя обичан шампионат в "Куинс Клуб ", където е петкратен първенец на сингъл.

А то не можеше да бъде по-добро. Бившият №1 в тандем с Фелисиано Лопес победиха със 7:6(5), 6:3 колумбийците Роберт Фара и Хуан Себастиан Кабал, които бяха сложени под №1 в двойковата конкуренция в Лондон.

"Беше брилянтно. Насладих се доста. Бях малко муден първоначално, само че се подобрявах в хода на мача. Късметлия съм да играя още веднъж ", съобщи след мача щастливият Мъри.

С изявите си на корта Мъри даде оптимизъм, че е допустимо да го забележим в игра още веднъж и на сингъл. Особено във втората част той бе на доста високо равнище като два чудесно форхенд ретура бяха основни за решителния пробив, донесъл триумфа.

Шотландецът сподели, че се любува на играта, а болките и гримасите, с които бяхме привикнали, наподобява ги нямаше.

Така Мъри и Лопес ще бъдат на корта и в петък като по-рано денем ще бъдат дефинира и техните противници от мача сред британците Даниел Де Минор.

На конференцията след успеха пък Мъри разкри, че ще играе на двойки и на Уимбълдън в тандем с печелилия и четирите шампионата от Големия шлем при тандемите Пиер-Юг Ербер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР