Анди Мъри ще вземе участие в тазгодишното издание на ATP

...
Анди Мъри ще вземе участие в тазгодишното издание на ATP
Коментари Харесай

Анди Мъри ще участва на турнира в Ротердам


Анди Мъри ще вземе присъединяване в тазгодишното издание на ATP 500 шампионата в Ротердам. Информацията бе оповестена в обществените канали на шампионата. ABN Amro Open 2023 ще се организира от 13 до 19 февруари.

„ Бившият първенец Анди Мъри ще играе на ABN Amro Open този февруари. С неговите три трофеи от Големия шлем и два златни олимпийски медала, почитателите ще имат опция да видят една същинска икона в „ Ahoy Arena “ – гласи обявата в Twitter, придужена с малко видео, отдадено на някогашния №1.

Предстоящото присъединяване на Мъри в Ротердам ще бъде осмо в кариерата му, като най-големият му триумф е купата от 2009, когато победи Рафаел Надал на финала (6-3, 4-6, 6-0). При последните си две изяви в конкуренцията британецът доближи до осминафинал, като предходната година загуби от Феликс Оже-Алиасим, който след това подвигна трофея.

Турнирът в Ротердам и тази година се обрисува като доста мощен. Останалите тенисисти, които досега са декларирали присъединяване, са Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Феликс Оже-Алиасим, Андрей Рубльов, Холгер Руне и Стан Вавринка, както и локалните любимци Ботик ван де Зандсхулп и Тим ван Райтховен.

Междувременно новият сезон не стартира изключително добре за Мъри. Той отпадна още в първи кръг на ATP 250 шампионата в Аделаида, претърпявайки проваляне с 6-7(3), 3-6 от Себастиан Корда.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР