Анди Мъри се завърна към най-добрите си години през изминалия

...
Анди Мъри се завърна към най-добрите си години през изминалия
Коментари Харесай

Труден старт, но силен финал: Анди Мъри откри успешно участието си на Уимбълдън

Анди Мъри се завърна към най-хубавите си години през миналия месец и сподели, че към момента е кадърен да побеждава топ тенисистите в света. Британецът надделя играчи от ранга на Ник Кирьос и Стефанос Циципас, с цел да доближи до финала в Щутгарт и упованията към него съществено набъбнаха за идния Уимбълдън. Впоследствие обаче някогашният номер едно трябваше да се оправя с коремна травма, която не му ползволи да взе участие на шампионата в Куинс и почитателите в Лондон имаха съществени опасения, че няма да видят своя любим в оптимална форма на " свещената трева ".

Трикратният първенец от Шлема пък побърза да разсее тези подозрения и през вчерашния ден откри акцията си с триумф над австралиеца Джеймс Дъкуърт - 4:6 6:3 6:2 6:4. По този метод Мъри си подсигурява конфликт против поставения под номер 20, а точно колоса Джон Иснър, който изстреля внушителните 54 аса по пътя си към успеха против квалификанта Енцо Куако.

Срещата стартира с замяна на ранни пробиви, като Дъкуърт не пропускаше опция да нападна мрежата и миксираше играта с непрестанни подсечени бекхенд, нарушавайки съществено ритъма на противника си. В последна сметка разнообразните дейности на австралиеца му оказа помощ да реализира нов брейк за 5:4 в негова изгода и скоро той се поздрави със спечелването на откриващия сет.

Мъри незабавно се активизира и увеличи съществено качеството си на начален удар. Местният любим загуби едвам три точки на спобствено подаване в хода на цялата втора част и издебна момента, с цел да направи пробив, с чиято помощ доближи до паритетет в общия резултат.

Британецът не спря дотук, осъществявайки серия от пет следващи гейма в третия сет и значително предначерта хода на конфликта, защото съперникът му изглеждаше изцяло безропотен със протичащото се на корта и двукратният първенец с лекост докара нещата до позитивна за себе си развръзка.

Centre Court erupts as books his place in the second round |
— Wimbledon (@Wimbledon)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР