Анди Мъри се пребори за успеха срещу румънеца Мариус Копил

...
Анди Мъри се пребори за успеха срещу румънеца Мариус Копил
Коментари Харесай

Мъри е отново на полуфинал след Ролан Гарос 2017

Анди Мъри се пребори за триумфа против румънеца Мариус Копил в четвъртфиналите на тенис шампионата в Антверп и след 6-3, 6-7 (7), 6-4 доближи първия си полуфинал в ATP от 2017-та насам.

За последно Мъри бе участник във финалната четворка на конкуренция в Париж на Ролан Гарос, когато отстъпи на Стан Вавринка в пет сета. Британецът, който се завърна в тура след интервенция за промяна на тазобедрената става през януари, бе на път да реализира чист триумф, само че Копил сподели увереност и вкара срещата в трети сет. След мощно начало в откриващата част, Мъри дръпна с пробив и 3-1 във втория, преди да допусне намаляване на концентрацията, сервирайки за мача при 5-3. Двойна неточност разреши на румънския му конкурент да остане в дуела и след дълъг гейм двамата навлязоха в решаваща трета част. Двамата бяха безгрешни до 4-4, само че Копил се поддаде на напрежението и бе пробив в деветия гейм. Оттам трикратният първенец в шампионатите от Шлема пое самодейността и с деветия си ас постави точка на разногласието.

„ Нямам изключително огромен брой мачове през последните няколко години, тъй че когато наближи краят на дуела, постоянно е мъчно да сервираш за успеха. Изиграх неприятен гейм при 5-3 във втория сет и мисля, че по-късно той доби голямо самочувствие. Сервираше извънредно добре. Той беше надалеч по-агресивен в края на втория сет и по време на третия, само че за благополучие съумях да стигна до пробив в заключителните мигове на срещата. Мачът беше сложен и се веселя, че го доведох до благополучен край “, сподели Мъри в изявление след края на четвъртфинала си.

В спор за място на финала той ще играе с французина Юго Умбер, който в профил след поврат Гуидо Пея след 5-7, 6-4, 6-4. В другия полуфинал в събота противници са швейцарския деец Стан Вавринка и 18-годишния гений Яник Синер от Италия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР