Анди Мъри претърпя тежко поражение през миналата седмица на турнира

...
Анди Мъри претърпя тежко поражение през миналата седмица на турнира
Коментари Харесай

Близо 3 часа по-късно: Мъри оцеля срещу световния №158 на старта в Дубай!

Анди Мъри претърпя тежко проваляне през предходната седмица на шампионата в Доха, където съумя да вземе едвам един гейм на Роберто Баутиста Агут, само че през днешния ден се завърна на победния път след триумф над тръгналия от квалификациите Кристофър О`Конъл. На няколко пъти в хода на срещата шотландецът бе изправен до стената, но показва своя борбен дух и реализира поврат, с цел да затвори мача след 2 часа и 57 минути за крайното 6:7(4) 6:3 7:5 и по този начин да се класира за втория кръг, където ще се изправи против някого всред Яник Синер и Алехандро Давидович Фокина.

В първите минути от дуела началният удар на двамата състезатели им осигуряваше надзор върху развиването на разиграването и равенството остана непокътнато до 4:4. Тогава британецът позволи няколко непредизвикани грешки, които, съчетани с безпогрешното показване на О`Конъл, доведоха до пробив в сметката на австралиеца. Напрежението обаче несъмнено оказа въздействие върху международния №158, чиято игра катастрофира в ответното му подаване, което докара до мигновен рибрейк. Стигна се до тайбрек, в който в началото самодейността бе на страната на някогашния №1, но след това той намали равнището си, което разреши на квалификанта да открие сметката си в общия резултат.

Развоят на миналата част не повлия по никакъв метод на Мъри, който бе извънредно нападателен на посрещане, а в същото време съумя да се възползва от вялата игра на съперника, с цел да осъществя пробив още в първия вероятен миг. В ответния си сервис гейм сър Анди бе изправен пред заплаха от загуба на преди малко получения си задатък, но след чудесно издигнати офанзиви затвърди брейка си за 2:0. Оттам насетне шотландецът бе безукорен от линията за начален удар и без каквито и да било усложнения опази преднината си, с цел да вкара мача в съдбоносен сет.

WHEELS
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР